OBILJEŽAVANJE DANA OPĆINE CENTAR

Održana likovna radionica za učenike „Sloboda u srcu“

U povodu 2. maja – Dana Općine Centar, koji se obilježava u znak sjećanja na herojsku odbranu Sarajeva od agresorskih napada ratne 1992. godine, danas je u parku ispred zgrade Općine Centar Sarajevo upriličena likovna radionica za učenike pod nazivom „Sloboda u srcu“.

Radionicu čiji je organizator Udruženje ekologa „Arboretum -  botanička bašta“ je otvorio načelnik Općine Centar Srđan Mandić koji je u svom obraćanju djeci naglasio važnost ponovnog vraćanja u prirodu daleko od digitalnih medija koji danas i previše uzimaju slobodnog vremena najmlađima. 

 

 

-Tokom obilježavanja Dana Općine Centar se sjećamo agresije na naš grad i državu BiH i dane koje niko od nas nije mogao naslutiti niti znati kakve će posljedice ostaviti. Danas je također i poseban dan kada se sjećamo 1.601 ubijenog djeteta tokom protekle agresije. Kako tadašnja dešavanja tako i događaji koji se dešavaju ovih dana govore nam da moramo u komunikaciji sa djecom imati što više ljubavi i zdravog razgovora da bismo mlade generacije odgojili kako dolikuje svakom ponosnom roditelju i društvu, kazao je Mandić. Likovnu radionicu, koja je imala temu „Općina Centar – općina za mlade“, finansijski je podržala Općina Centar.

 

 

– Duži niz godina radimo likovne radionice sa ciljem da djeca što više vremena provode u prirodi. Ovo je već jedanaesta po redu likovna radionica koja nosi naziv „Sloboda u srcu“. Od likovnih radova nastalih na ovoj radionici planiramo organizovati izložbu, izjavio je predsjednik Udruženja Azem Džino.

 

 

Današnjoj radionici pored direktora škola i likovnih pedagoga također je u ime Općine Centar prisustvovala i Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti