NOVO PRAVO U OPĆINI CENTAR

Sufinansiranje troškova školovanja za žrtve porodičnog nasilja

Od ove godine u sistem socijalne zaštite Općine Centar Sarajevo, a sa ciljem zaštite posebno ranjivih društvenih kategorija, uvršteno je i pravo na sufinansiranje troškova školovanja za žrtve porodičnog nasilja.
Sufinansiranje troškova školovanja za žrtve porodičnog nasilja

Pomenuto pravo, u visini do 50% iznosa jednogodišnje školarine, mogu ostvariti osobe sa područja općine Centar pod uslovom da se nalaze na školovanju na jednoj od visokoškolskih ustanova u Bosni i Hercegovini. 

 

–Služba za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu Općine Centar je prilikom izmjena pravilnika za dodjelu jednokratne novčane pomoći prepoznala potrebe žrtava porodičnog nasilja na način da su obezbijeđena finansijska sredstva u iznosu od 6.000 KM kao pomoć za njihovo školovanje. Zahtjeve je moguće podnijeti na protokol Općine Centar. Sve dodatne informacije moguće je dobiti putem maila: jasmina.fazlic@centar.ba ili putem sljedećih brojeva telefona 033/562-368 ili 033/562-449. Prijave je moguće dostavljati do kraja ove kalendarske godine ili do utroška obezbijeđenih sredstava. Projekat ima za cilj ekonomsko osnaživanje žrtava nasilja, prije svega žena uz dodatnu edukaciju i lakšeg pronalaska stalnog zaposlenja, objasnila je pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu Općine Centar Jasmina Fazlić. 

 

Javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći licima u stanju socijalne potrebe gdje su navedeni uslovi za ostvarivanje ovog prava, te dokumentacija koju je potrebno priložiti možete pronaći na sljedećem linku: https://www.centar.ba/javni-pozivi-i-konkursi, u rubrici Stalni javni pozivi.

 

Zahtjev sa potrebnom dokumentacijom se podnosi Službi za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu - Odsjek za socijalnu zaštitu, elektronskim putem, preporučeno poštom ili putem protokola Općine Centar Sarajevo (Mis Irbina 1).

 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti