PODRŠKA ZA PODUZETNIKE

U srijedu Help Desk sesija – Erasmus za mlade poduzetnice/ke

Općina Centar Sarajevo, u partnerskom djelovanju sa Općinom Novo Sarajevo, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalnim univerzitetom BURCH, Udruženjem BIT ALLIANCE Sarajevo, Advokatom Sabinom Čelik iz Sarajeva i Knjigovodstvenim biroom AssetFin d.o.o., provodi aktivnosti projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery/LIDER: Aktiviranje lokalne privrede - Razvoj kroz oporavak preduzetništva“. Jedna od aktivnosti bila je i raspisivanje javnog poziva „Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis“.
U srijedu Help Desk sesija – Erasmus za mlade poduzetnice/ke

U okviru Help Deska, održavaju se sedmične sesije podrške na teme od interesa za nove i postojeće poduzetnike, tačnije vlasnike mikro, malih i srednjih preduzeća u Kantonu Sarajevo.

Naredna Help Desk sesija na temu „Erasmus za mlade poduzetnice/ke - prilika koju ne smijete propustiti!“ će se održati u srijedu 10. maja 2023. godine, sa početkom u 16 sati, u Centru za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, ulica Avde Jabučice.

Formular za prijavu možete pronači na sljedećem linku: https://forms.gle/oPqbHXfAMYdDrSdB7.

Sudjelovanje je moguće za sve nove poduzetnice/ke koji su čvrsto odlučili krenuti u poduzetničke vode, kao i za iskusne poduzetnice/ke koji vode preduzeće duže od 3 godine. Tokom boravka u inostranstvu osigurana je stipendija za sve nove poduzetnice/ke.

Help Desk sesije su savjetovanja koja mentor pruža korisniku u trajanju od 60 minuta i ova usluga za sve je besplatna.

Više informacija o Help Desk sesiji možete pročitati putem portala https://preduzetnik.org/PrikazVijesti.aspx?ID=1358.

Projekat  se realizuje u okviru programa EU4BusinessRecovery koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a zajednički realizuju Međunarodna organizacija rada (MOR), Društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projektom LEADER nastoji se unaprijediti nivo poduzetničkog angažmana u Kantonu Sarajevo, sa posebnim fokusom na visoko profitne biznise u oblastima ICT i kreativnih industrija. 

02.07.2024.
JAVNI POZIV OSTAJE OTVOREN CIJELE KALENDARSKE GODINE
Na račune 31 porodilje uplaćene jednokratne novčane pomoći
02.07.2024.
ZA PODRŠKU PROJEKTNIM AKTIVNOSTIMA 20.000 KM
Načelnik Mandić potpisao ugovor sa RKUD „Proleter“
02.07.2024.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 60 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
Više vijesti