OPĆINSKA TAKMIČENJA IZ ZNANJA

Održano takmičenje osnovaca iz robotike

Osnovna škola „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ bila je domaćin općinskog takmičenja učenika iz robotike.

Takmičila su se po dva učenika sedmih razreda u ekipi, a konačni zbirni rezultati takmičenja su sljedeći: prvo mjesto osvojili su Lihovac Emin i Milić Abdulah (OŠ „Safvet-beg Bašagić“), drugo mjesto Islambegović Anur i Mašić Edin (OŠ „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“), dok su treće mjesto zauzeli učenici Prolaz Amar i Smjalović Mak (OŠ „Musa Ćazim Ćatić“). 

Četvrto mjesto osvojili su Bašić Nidal i Mujkić Zejd (OŠ „Vldislav Skarić“), peto mjesto Karaman Arman i Gušić Muhamed (OŠ „Šip“), šesto mjesto osvojili su Abdić Šemsudin i Osmanović Hamza (OŠ „Alija Nametak“), sedmo mejsto Avdić Abdulah i Hadžimulić Malik-Roman (OŠ „Silvije Strahimir Kranjčević“), dok su osmo mjesto osvojili učenici Softić Denin i Brković Azra (OŠ “Hasan Kikić“).

Deveto mjesto pripalo je učenicima Haseta Alemu i Lučkin Tajibu (OŠ „Hasan Kaimija“), a deseto Grebo Leo i Huremović Omer (OŠ „Nafija Sarajlić“).

Najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome, a po okončanju svih takmičenja iz znanja bit će uručene i prigodne novčane nagrade za prvoplasirane učenike.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti