PANJINA KULA OD BROJA 2 DO BROJA 19

Započeli radovi na sanaciji saobraćajnice

Danas su radnici građevinske firme „Demus“ započeli sa radovima na sanaciji dijela saobraćajnice u Ulici Panjina kula između brojeva 2 i 19.

U ovoj fazi radova mašinski uklanjaju ostatke oštećenog asfalta i podloge nakon čega slijedi postavljanje novog tampona duž dionice duge 210 metara. Projektom je predviđena ugradnja novih betonskih ivičnjaka, nakon čega slijedi polaganje dva sloja novog asfalta. U završnoj fazi projekta angažovana građevinska firma će uraditi postavljanje vertikalne i iscrtavanje horizontalne saobraćajne signalizacije. Finansijer projekta je Općina Centar u čijem budžetu je za sanaciju ovog dijela Ulice Panjina kula obezbijeđen iznos od 203.438 KM. Za nadzor projekta je zadužena firma „Radis“. Okončanje radova će najviše zavisiti od vremenskih prilika.

 

 

Projektu sanacije je prethodila rekonstrukcija separatne kanalizacione i vodovodne mreže u Ulici Panjina Kula od broja 2 do broja 111, koju je realizovalo Kantonalno  Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“. Za realizaciju ovog projekta također je potrebna finansijska sredstva obezbijedila Općina Centar iz svog budžeta u iznosu od 988.587 KM.

 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti