Poziv organizacijama civilnog društva sa područja općine Centar Sarajevo za učešće u izboru predstavnice u evaluacionoj komisiji u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta ReLOaD2

Općina Centar Sarajevo poziva organizacije civilnog društva koje djeluju na području ove općine, da učestvuju u glasanju za izbor člana evaluacione komisije ispred organizacija civilnog društva, a u okviru javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) na području Općine Centar Sarajevo.
Poziv organizacijama civilnog društva sa područja općine Centar Sarajevo za učešće u izboru predstavnice u evaluacionoj komisiji u okviru Javnog poziva za predaju projektnih prijedloga u sklopu projekta ReLOaD2

Poziv članovima organizacija civilnog društva za prijave za učešće u evaluacionoj komisiji u Općini Centar Sarajevo je objavljen na web stranici od 16. do 22. februara 2024. godine.

Do predviđenog roka, a u skladu sa zahtjevima, ukupno su se prijavile tri (3) kandidatkinje, i to:

1.       Gđa. Nerdžis Čaplja ispred „Fondacije Muharem Berbić“, prijava stigla 22. februara,

2.       Gđa. Aida Akagić-Hodžić ispred Udruženja „Building New Lives“, prijava stigla 22. februara,

3.       Gđa. Narcisa Cvitanović ispred Udruženja „Kontakt“, prijava stigla 22. februara.

 

Prema pravilima u evaluacionoj komisiji ne smiju učestvovati članovi organizacija civilnog društva koje su dostavile svoje prijedloge projekata na javni poziv i/ili bili partneri drugim organizacijama civilnog društva u okviru ovog javnog poziva. Ukoliko se utvrdi da je predstavnik OCD koji je član evaluacione komisije OCD u vezi sa bilo kojim dostavljenim projektnim prijedlogom, ti projektni prijedlozi će biti diskvalifikovani.

 

Organizacije civilnog društva mogu glasati putem ovlaštenih predstavnika za kandidate tako što će poslati elektronsku poštu na anela.mekic@undp.org  do ponedjeljka, 4. marta 2024. godine do 12.00 sati sa imenom jedne od kandidatkinja koja je prijavu poslala u skladu sa zahtjevima. Glas će biti važeći samo ako je elektronska pošta pristigla sa službenog e-maila organizacije ili e-maila ovlaštenog predstavnika organizacije. Glasati mogu isključivo ovlašteni predstavnici organizacija civilnog društva sa područja općine Centar Sarajevo i to za samo jednu kandidatkinju, princip je dakle jedna organizacija jedan glas.

 

Rezultati glasanja za izbor predstavnika civilnog društva u evaluacionoj komisiji će biti objavljeni na internet stranici Općine Centar Sarajevo po završetku procedure. Sa odabranom kandidatkinjom će biti dogovoreni tačni termini evaluacije pristiglih projekata (tokom marta 2024. godine).

 

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) finansira Evropska unija (EU), a provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti