Vijesti

04.08.2023.
PODRŠKA ZA PODUZETNIKE
U ponedjeljak Help Desk sesija – „Akvizicija novih kupaca, prodaja i razvoj poslovanja“
Općina Centar Sarajevo, u partnerskom djelovanju sa Općinom Novo Sarajevo, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalnim univerzitetom BURCH, Udruženjem BIT ALLIANCE Sarajevo, advokatom Sabinom Čelik iz Sarajeva i Knjigovodstvenim biroom AssetFin d.o.o., provodi aktivnosti projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery/LIDER: Aktiviranje lokalne privrede - Razvoj kroz oporavak preduzetništva“.
03.08.2023.
JEDNA OD NAJVEĆIH ZELENIH POVRŠINA U KS
Gradski park Jezero-Betanija poprima novi izgled
Otkako su započeli radovi na uređenju Gradskog parka Jezero na Betaniji, početkom jula, svakim danom ovaj prostor, kao jedna od najvećih zelenih uređenih površina u Kantonu Sarajevo, poprima novi izgled.
03.08.2023.
SPECIJALISTIČKI PREGLEDI ZA RVI - KORISNIKE TUĐE NJEGE I POMOĆI
Novo pravo za boračku populaciju
U Općini Centar Sarajevo potpisan je sporazum o saradnji u okviru realizacije projekta „Specijalistički pregled za RVI – korisnike tuđe njege i pomoći na adresi prebivališta“ koji su zaključili načelnik Srđan Mandić i direktor Javne ustanove Dom Zdravlja Kantona Sarajevo Abel Baltić.
03.08.2023.
POZIV ZA MLADE
Učešće u ljetnom kampu aktivizma u zajednici
Institut za razvoj mladih „KULT“ organizuje Kamp aktivizma u zajednici u okviru projekta „Jačanje kapaciteta mladih iz 13 partnerskih zajednica“.
03.08.2023.
PROJEKAT VRIJEDNOSTI 575.372 KM
U toku radovi na sanaciji dijela Merhemića trga
Radnici građevinske firme „Dinalsa“ d.o.o. Sarajevo izvode radove na sanaciji dijela šetnice Merhemića trga – I faza.
02.08.2023.
IZ BUDŽETA OPĆINE CENTAR IZDVOJENO 200.575 KM
Započelo proširenje Ulice Boraca Zlatišta na Soukbunaru
Radnici građevinske firme „Bucomerc“ iz Kiseljaka započeli su radove na realizaciji projekta proširenja ulice Boraca Zlatišta (Mjesna zajednica „Soukbunar“).
02.08.2023.
ULICA MUHAMEDA HADŽIJAHIĆA
Sanacija stepeništa na Koševskom brdu
U toku su radovi na izgradnji novog stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića 35, 37 i 39 što će omogućiti lakšu i bržu pješačku komunikaciju te pristup domovima stanovnicima ovog dijela Mjesne zajednice „Koševsko brdo“.
02.08.2023.
OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 47.637 KM
Završeno asfaltiranje dijela Ulice Bardakčije
Radnici građevinske firme „Demus“ d.o.o. Sarajevo okončali su asfaltiranje dijela Ulice Bardakčije koja se nalazi na području Mjesne zajednice „Bardakčije“.
01.08.2023.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 212.088 KM
Napreduju radovi na sanaciji Ulice Maria Mikulića
Radnici građevinske firme „Grakop“ intenzivno izvode radove na sanaciji Ulice Maria Mikulića od broja 1 do broja 61.
01.08.2023.
RADOST ZA MALIŠANE SA MARIJIN DVORA
U toku izgradnja dječijeg igrališta u Ulici Franca Lehara
Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo intenzivirali su radove na izgradnji dječijeg igrališta u Ulici Franca Lehara u naselju Marijin Dvor.
01.08.2023.
OPĆINA IZDVOJILA 59.294 KM
Završeni radovi na izgradnji novog stepeništa u Ulici Nusreta Šišića Dede
Radnici građevinske firme „Sela“ okončali su radove na izgradnji novog stepeništa u Ulici Nusreta Šišića Dede 2, 4 i 6, a nakon što je uklonjeno staro i dotrajalo stepenište koje je predstavljalo opasnost za prolaznike i otežavalo pristup domovima stanovnicima ovog dijela Koševskog brda.
31.07.2023.
PRIVREMENA MJERA DO OKONČANJA REKONSTRUKCIJE
Besplatan kombi prevoz umjesto kosog lifta na Ciglanama
Povodom obustave rada kosog lifta na Ciglanama, a kako bi olakšala građanima komunikaciju, Općina Centar stavlja na raspolaganje besplatan kombi prevoz koji će saobraćati od polazne stanice u Ulici Husrefa Redžića (ispod nadvožnjaka) do završne stanice kosog lifta u Ulici Dajanli Ibrahim-bega.
31.07.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Započeli radovi na sanaciji Ulice Sumbula Avde
Započela je realizacija još jednog infrastrukturnog projekta na području općine Centar.
31.07.2023.
DELEGACIJA OPĆINE CENTAR POLOŽILA CVIJEĆE
Odata počast tragično stradalim civilima u Jukićevoj ulici
U organizaciji Udruženja roditelja ubijene djece opkoljenog Sarajeva 1992.–1995. danas je obilježena 31. godišnjica stradanja pet naših sugrađana, od kojih dvoje djece, a koji su poginuli u Jukićevoj ulici kod broja 69 od agresorske granate.
31.07.2023.
OBAVIJEST ZA STANOVNIKE CIGLANA
Rekonstrukcija kosog lifta na Ciglanama
Obavještavamo građane da je kosi lift na Ciglanama trenutno izvan funkcije zbog hitnih sigurnosnih mjera koje moramo poduzeti na rekonstrukciji lifta kako bismo osigurali potpunu zaštitu pri prijevozu.
31.07.2023.
POKUŠAJ DEBLOKADE OPSADE SARAJEVA
Obilježena 31. godišnjica bitke na Poljinama
Danas su predstavnici Kantona Sarajevo i općina Centar, Novo Sarajevo i Novi Grad, saborci te pripadnici boračkih udruženja sa područja ovih općina polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe, te minutom šutnje odali počast poginulim pripadnicima Prve podrinjske brigade koji su na današnji dan 1992. godine zajedno sa lokalnim jedinicama iz općina Centar, Vogošća, Novi Grad i jedinicom Ministarstva unutrašnjih poslova u borbama na Poljinama položili svoje živote za odbranu naše države.
31.07.2023.
Pokrenute nove procedure javnih nabavki
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinskih službi pokrenuo dvije procedure javnih nabavki.
28.07.2023.
Sarajevo će nakon 30 godina dobiti spomenik Bošku i Admiri
Na inicijativu načelnika Srđana Mandića uz prethodni dogovor sa porodicom Ismić, na mjestu pogibije Admire Ismić i Boška Brkića bit će podignuta spomen ploča.
28.07.2023.
„JAČANJE ULOGE MJESNIH ZAJEDNICA U BOSNI I HERCEGOVINI“
Mjesna zajednica "Crni Vrh-Gorica" pod video nadzorom
Načelnik Srđan Mandić potpisao je ugovor sa ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admirom Katicom o dodjeli opreme za video nadzor područja Mjesne zajednice "Crni Vrh-Gorica".
28.07.2023.
Završeni radovi na uređenju sportskih ploha na Breki
Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice Breka, jučer su u sklopu projekta „Uređenje sportskih ploha“ na ovom lokalitetu postavljena dva fudbalska gola na igralištu za djecu.