Vijesti

17.08.2023.
IZ BUDŽETA OPĆINE CENTAR IZDVOJENO 200.575 KM
U toku radovi na proširenju Ulice Boraca Zlatišta na Soukbunaru
Radnici građevinske firme „Bucomerc“ izvode radove na realizaciji projekta proširenja ulice Boraca Zlatišta (Mjesna zajednica „Soukbunar“).
17.08.2023.
PODRŠKA ZA PODUZETNIKE
U ponedjeljak Help Desk sesija – „BiH/EU - izvoz/uvoz - procedure, licence, ceftifikati, informacije o deklaraciji...”
Općina Centar Sarajevo, u partnerskom djelovanju sa Općinom Novo Sarajevo, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalnim univerzitetom BURCH, Udruženjem BIT ALLIANCE Sarajevo, advokatom Sabinom Čelik iz Sarajeva i Knjigovodstvenim biroom AssetFin d.o.o., provodi aktivnosti projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery/LIDER: Aktiviranje lokalne privrede - Razvoj kroz oporavak preduzetništva“.
16.08.2023.
NASELJE CIGLANE POPRIMA NOVI IZGLED
U toku radovi na sanaciji dijela Merhemića trga
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa dopredsjedavajućom Općinskog vijeća Sarom Arslanagić obišao je danas naselje Ciglane gdje se izvode radovi na sanaciji dijela šetnice Merhemića trga – I faza.
16.08.2023.
SLUŽBA ZA BORAČKO-INVALIDSKU I SOCIJALNU ZAŠTITU
Poziv korisnicima dječijeg dodatka i dodatka na djecu
Poziv korisnicima prava na dodatak na djecu i prava na dječiji dodatak za vrijeme redovnog studiranja koji su navedena prava ostvarili u skladu sa Zakonom o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom Kantona Sarajevo.
16.08.2023.
OPĆINA IZDVOJILA 112.053 KM
Započeli radovi na sanaciji kamenog stepeništa i staze u Ulici Soukbunar
Započela je realizacija još jednog projekta na području općine Centar u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture.
16.08.2023.
NASTAVAK PROJEKTA POVEĆANJA SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Nova saobraćajna signalizacija na Koševskom brdu
Na osnovu zahtjeva i inicijativa naših sugrađana i savjeta mjesnih zajednica započela je realizacija projekta ocrtavanja horizontalne i postavljanja nove vertikalne saobraćajne signalizacije.
15.08.2023.
MANIFESTACIJA „FESTIVAL U CENTRU“
I danas upriličeno druženje načelnika Mandića sa stanovnicima Centra
U okviru manifestacije „Festival u Centru“, a koja se već treću godinu zaredom održava u Radićevoj ulici tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, i danas je upriličeno druženje stanovnika ove lokalne zajednice sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem.
15.08.2023.
POBOLJŠANJE USLOVA RADA I BORAVKA U ŠKOLAMA
Općina izdvojila 44.834 maraka obrazovnim ustanovama
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić danas je potpisao ugovore o dodjeli finansijskih sredstava za obnovu i opremanje, odnosno poboljšanje uslova u obrazovnim ustanovama sa direktorima osam osnovnih škola.
14.08.2023.
OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 298.075 KM
U toku sanacija pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita
Radovi na sanaciji pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita – dionica od trga ispred objekta „Sarajevo šume“ (poznatom kao „trg ispred Bičakčića“) do trga Karla Paržika na Marijin dvoru (desna strana) odvijaju se planiranom dinamikom.
14.08.2023.
NASTAVAK PODRŠKE MLADIMA
U Općini Centar obilježen Međunarodni dan mladih
U povodu obilježavanja Međunarodnog dana mladih danas je u Općini Centar organizirano druženje sa mladima u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Službom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar.
14.08.2023.
MANIFESTACIJA „FESTIVAL U CENTRU“
Druženje načelnika Srđana Mandića sa stanovnicima Centra
U okviru manifestacije „Festival u Centru“, a koja se već treću godinu zaredom održava u Radićevoj ulici tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, organizirano je druženje stanovnika ove lokalne zajednice sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem.
14.08.2023.
OPĆINA CENTAR ĆE BITI SUFINANSIJER PROJEKTA
Predstavljen projekat izgradnje Festivalskog centra – Meeting Point
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić prisustovao je prezentaciji projekta Meeting Point – Centra Sarajevo Film Festivala koja je održana u sklopu 29. Sarajevo Film Festivala na Festivalskom trgu.
12.08.2023.
JAČANJE PRIJATELJSKIH VEZA
Predstavnici Opštine Herceg Novi u zvaničnoj posjeti Općini Centar Sarajevo
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić primio u uzvratnu posjetu delegaciju Opštine Herceg Novi iz Crne Gore koju je predvodio predsjednik Opštine Stevan Katić.
11.08.2023.
NOVA RADOST ZA MALIŠANE
Završena izgradnja dječijeg igrališta u Ulici Franca Lehara
Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo okončali su radove na izgradnji dječijeg igrališta u Ulici Franca Lehara u naselju Marijin Dvor.
11.08.2023.
ULICA JUKIĆEVA KOD BROJEVA 47 I 49
Okončani radovi na sanaciji stepeništa
Završena je realizacija još jednog projekta na području općine Centar u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture. Riječ je projektu sanacije dva stepeništa u Ulici Jukićeva kod brojeva 47 i 49.
11.08.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Započelo asfaltiranje Ulice Sumbula Avde
Tokom dana radnici angažovane građevinske započeli su sa asfaltiranjem saobraćajnice i trotoara duž Ulice Sumbula Avde (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“).
11.08.2023.
OSVOJENE BROJNE MEDALJE NA SPORTSKIM IGRAMA U ITALIJI
Općina Centar nagradila uspješne paraplivače
Danas je u prostorijama Općine Centar sekretarka Općine Adelina Džanković zajedno sa pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević ugostila mlade plivače iz kluba „Spid“ i njihove roditelje i uručila im novačane nagrade za postignute rezultate na internacionalnim sportskim igrama „Giochi del Tricolore“, a koje su održane u italijasnkom gradu Reggio Emilia od 24. do 30. jula ove godine.
11.08.2023.
PRIPREMLJEN BOGAT SADRŽAJ
Večeras počinje manifestacija „Festival u Centru“
Večeras počinje manifestacija „Festival u Centru“ u Radićevoj ulici, a koja se već treću godinu zaredom organizira tokom trajanja Sarajevo Film Festivala.
11.08.2023.
ROK ZA DOSTAVU PRIJAVA 30 DANA
Novčani podsticaji Općine Centar za nabavku stočne hrane
S ciljem finansijske podrške poljoprivrednim proizvođačima koji se bave uzgojem stoke na području općine Centar Sarajevo, danas je na web stranici Općine i u dnevnom listu Oslobođenje objavljen javni poziv za dodjelu novčanih podsticaja za kupovinu stočne hrane.
10.08.2023.
ULICA ODOBAŠINA KOD BROJEVA 53 I 59
Završena sanacija i uređenje dva stepeništa
Na području općine Centar kontinuirano se realiziraju projekti u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture.