Vijesti

24.08.2023.
PODRŠKA OPĆINE NACIONALNIM MANJINAMA
Načelnik Mandić ugostio Dervu Sejdića
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić ugostio je danas predsjednika Udruženja "Kali Sara - Romski informativni centar" Dervu Sjedića.
23.08.2023.
PARK HASTAHANA
Postavljen novi dječiji i parkovski mobilijar
Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo okončali su radove na postavljanju novog dječijeg i parkovskog mobilijara u parku Hastahana na Marijin dvoru (Park prof.dr. Nijaz Duraković), a brojni mališani sa oduševljenjem su dočekali novi prostor za igru.
23.08.2023.
IZGRADNJA PRVOG RECIKLAŽNOG DVORIŠTA U CENTRU
Postavljena ograda oko budućeg reciklažnog dvorišta „Jezero“
Postavljanjem zaštitne ograde započela je izgradnja noovog reciklažnog dvorišta „Jezero“.
23.08.2023.
USKORO BROJNI SADRŽAJI ZA SVE GENERACIJE
Napreduju radovi na uređenju Gradskog parka Jezero - Betanija
Radovi na uređenju Gradskog parka Jezero na Betaniji koji pokriva površinu nešto manju od 7 hektara odvijaju se prema planiranoj dinamici.
22.08.2023.
PROJEKAT „PJEŠAČKA ZONA – SARAJEVSKI ĆILIM“
Načelnik Mandić na vlastitu inicijativu dostavio dokumentaciju Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo
Zbog indicija o nezakonitom trošenju sredstava iz budžeta Općine Centar i velikog interesa javnosti načelnik Općine Centar Srđan Mandić, na vlastitu inicijativu, dostavio je kompletnu dokumentaciju Uredu za borbu protiv korupcije i upravljanje kvalitetom Kantona Sarajevo, a u vezi realizacije projekta rekonstrukcije šetališta „Pješačka zona – Sarajevski ćilim“.
22.08.2023.
OPĆINA CENTAR ĆE SANIRATI ULICU BORAK
Čeka se okončanje radova od strane KJKP „Vodovod i kanalizacija“
Iako su iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ uvjeravali javnost i stanovnike naselja Borak da će do danas, 22. augusta 2023. godine biti okončani radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Borak, radovi još nisu završeni niti je Općina dobila zvaničnu obavijest o okončanju radova zbog čega ne mogu početi radovi na sanaciji Ulice koje provodi Općina.
22.08.2023.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 212.088 KM
Završni radovi na sanaciji Ulice Maria Mikulića
Radnici građevinske firme „Grakop“ danas su započeli sa postavljanjem drugog završnog sloja asfalta duž saobraćajnice u Ulici Maria Mikulića od broja 1 do broja 61.
22.08.2023.
U TOKU ZAMJENA STOLARIJE
Nastavak radova na uređenju objekta kultnog FIS-a
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa dopredsjedavajućom Općinskog vijeća Centar Sarom Arslanagić posjetio je danas kultni Fiskulturni dom u Sarajevu gdje su u toku radovi na zamjeni dotrajale stolarije na dijelu objekta u okviru tekućeg održavanja.
22.08.2023.
ZA MATURANTE I STUDENTE OPĆINE CENTAR
Od septembra besplatne radionice argentinskog tanga
Udruženje plesni klub „Aster“ u saradnji sa Općinom Centar će realizirati projekat „Sarajevo Tango Young - besplatne radionice za maturante i studente općine Centar Sarajevo“ koji je podržan u okviru javnog poziva organizacijama civilnog društva.
21.08.2023.
PARK HASTAHANA
U toku postavljanje dječijeg i parkovskog mobilijara
Radnici firme „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo izvode radove na ugradnji novog dječijeg i parkovskog mobilijara u parku Hastahana.
21.08.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Okončan projekat sanacije ulica Himzarina i Sumbula Avde
Kako je najavljeno krajem protekle sedmice okončani su radovi na sanaciji ulica Himzarina i Sumbula Avde (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“).
21.08.2023.
OPĆINA CENTAR IZDVOJILA 298.075 KM
Počelo popločavanje pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita
Tokom proteklog vikenda radnici građevinske firme „Mibral“ započeli su popločavanje pješačkog pojasa u Ulici Maršala Tita – dionica od trga ispred objekta „Sarajevo šume“ (poznatom kao „trg ispred Bičakčića“) do trga Karla Paržika na Marijin dvoru (desna strana) odvijaju se planiranom dinamikom.
21.08.2023.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato narandžasto upozorenje zbog visokih dnevnih temperatura zraka
Civilna zaštita Općine Centar upozorava građane da je Federalni hidrometeorološki zavod izdao narandžasto upozorenje zbog predstojećih visokih dnevnih temperatura zraka.
18.08.2023.
OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA
Započelo završno asfaltiranje ulica Himzarina i Sumbula Avde
Tokom dana radnici angažovane građevinske firme „Demus“ d.o.o. Sarajevo započeli su sa postavljanjem drugog sloja asfalta duž saobraćajnica u ulicama Himzarina i Sumbula Avde (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“).
18.08.2023.
MANIFESTACIJA „FESTIVAL U CENTRU“
Načelnik Mandić i danas u Radićevoj sa stanovnicima Centra
U okviru manifestacije „Festival u Centru“, a koja se već treću godinu zaredom održava u Radićevoj ulici tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, i danas je upriličeno druženje stanovnika ove lokalne zajednice sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem.
18.08.2023.
OSIM ASFALTA NOVA I VODOVODNA I KANALIZACIONA MREŽA
Okončani radovi na sanaciji dijela Kranjčevićeve ulice
Tokom protekle noći radnici Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Rad“ okončali su radove na iscrtavanju horizontalne saobraćajne signalizacije duž saniranog dijela Kranjčevićeve ulice, na dionici između ulica Fra Anđela Zvizdovića i Tešanjska.
17.08.2023.
OPĆINA CENTAR DONIRALA 10.000 MARAKA
Načelnik Mandić posjetio Sigurnu kuću
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa saradnicama posjetio Sigurnu kuću u Sarajevu gdje je menadžerici Muberi Hodžić-Lemeš uručio donaciju u iznosu od 10.000 maraka.
17.08.2023.
DRUŽENJE SA NAČELNIKOM I SUTRA U 11 SATI
Nastavljeno druženje načelnika Mandića sa stanovnicima Centra
U okviru manifestacije „Festival u Centru“, a koja se već treću godinu zaredom održava u Radićevoj ulici tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, i danas je upriličeno druženje stanovnika ove lokalne zajednice sa načelnikom Općine Centar Srđanom Mandićem.
17.08.2023.
IZDVOJENO 10.000 KM
Općina Centar nastavlja podržavati „Mali MESS“
Danas je u Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora o realizaciji finansijskih sredstava u iznosu od 10.000 maraka za podršku organizaciji programa „Mali MESS“.
17.08.2023.
ULICA MUHAMEDA HADŽIJAHIĆA
Izgrađeno još jedno stepenište u Centru
Radnici građevinske firme „Mušinbegović gradnja“ d.o.o. Visoko okončali su radove na izgradnji novog stepeništa u Ulici Muhameda Hadžijahića 35, 37 i 39 što će omogućiti lakšu i bržu pješačku komunikaciju te pristup domovima stanovnicima ovog dijela Mjesne zajednice „Koševsko brdo“.