Vijesti

28.07.2023.
VANJSKO IGRALIŠTE FIS-A
Besplatna škola fudbala za dječake
U nastojanju da se učenicima osnovnih škola omogući učešće u što raznovrsnijim sportskim aktivnostima, naročito preko ljetnog raspusta, Općina Centar Sarajevo u saradnji sa javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ čiji je osnivač, nastavila je sa besplatnom školom fudbala za dječake od prvog do petog razreda osnovnih škola sa područja Centra.
27.07.2023.
Položeno cvijeće na Spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva
Završetkom radova na rekonstrukciji šetnice pješačke zone – Sarajevski ćilim, Spomenik ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva dobio je okruženje kakvo mu priliči.
27.07.2023.
OBILJEŽEN DAN USTANKA NARODA I NARODNOSTI BIH
Delegacija Općine Centar položila cvijeće na spomen-obilježje „Vječna vatra“
Načelnik Srđan Mandić, zajedno sa delegacijom Općine Centar, danas je polaganjem cvijeća na spomen-obilježje „Vječna vatra“, obilježio Dan ustanka naroda i narodnosti BiH i 75 godina djelovanja SABNOR-a BiH.
27.07.2023.
VAŽNO OBAVJEŠTENJE ZA GRAĐANE
Od danas potpuna obustava saobraćaja u Ulici Kranjčevićeva
Zbog završnih radova na asfaltiranju Ulice Kranjčevićeva od danas je na snazi potpuna obustava saobraćaja. Saobraćaj će biti obustavljen od 27. jula do 29. jula i to u terminu od 8 do 16 sati. KJKP „Rad“ će u pomenutoj ulici raditi na pripremi za asfaltiranje i asfaltiranju ulice od spoja sa ulicom Fra Anđela Zvizdovića do spoja sa ulicom Tešanjska. Građani se mole da koriste alternativne saobraćajnice u navedenom terminu kako bi se izbjegle bespotrebne gužve.
26.07.2023.
„PJEŠAČKA ZONA – SARAJEVSKI ĆILIM“
Završeni radovi na sarajevskoj šetnici
Puštanjem u rad ambijentalne led rasvjete radnici građevinske firme „ITC“ d.o.o. Zenica završili su radove na rekonstrukciji šetališta „Pješačka zona – Sarajevski ćilim“. Rekonstrukcijom je obuhvaćena dionica od Ulice Trampina do Ulice Koševo, a idejni projekat uradio je arhitektonski studio „Zec“.
26.07.2023.
3. „FESTIVAL U CENTRU“
Načelnik Mandić predstavio program Festivala na press konferenciji
Na današnjoj press konferenciji održanoj povodom najave programskog sadržaja „Festivala u Centru“, općinski načelnik Srđan Mandić potpisao je ugovor u vrijednosti od 75.000 konvertibilnih maraka sa direktorom Sarajevo Film Festivala Jovanom Marjanovićem za realizaciju trećeg po redu „Festivala u Centru“.
26.07.2023.
UKUPNO IZDVOJENO 40.000 KM
Općina Centar nastavlja pomagati održivi povratak
Općinski načelnik Srđan Mandić jučer je potpisao ugovore sa dobitnicima novčanih sredstava iz Programa održivog povratka za pojedince povratnike u prijeratno mjesto življenja.
26.07.2023.
Sutra nastavak 5. tematske sjednice Općinskog vijeća Centar i 31. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar
Nastavak pete tematske sjednice Općinskog vijeća Centar biti će održan u četvrtak, 27. jula 2023. godine sa početkom u 10 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1. Nakon završetka tematske, održat će se trideset i prva redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
25.07.2023.
RADOST ZA DJECU SA BREKE
Postavljena sportska podloga na košarkaškom igralištu
Općinski načelnik Srđan Mandić obišao je zajedno sa vijećnikom Alenom Girtom preuređeno košarkaško igralište na Breci.
25.07.2023.
Pripadnici boračke populacije uživali na jednodnevnom izletu u Ajdinovićima
U organizaciji Udruženja porodica šehida i poginulih boraca Općine Centar Sarajevo, 47 članova boračke populacije sa područja središnje sarajevske općine boravilo je na jednodnevnom izletu u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići koji se nalazi na području općine Olovo.
24.07.2023.
Pokrenuta još jedna procedura javne nabavke
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske službe pokrenuo novu proceduru javne nabavke.
24.07.2023.
NJEMAČKA AMBASADA PODRŽALA UDRUŽENJE „COLIBRI“
Načelnik Mandić potpisao ugovor o dodjeli sredstava
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić i njemački ambasador dr. Thomas Fitschen potpisali su ugovor za dodatno opremanje novootvorenih prostorija Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju u Ulici Ćemaluša broj 3.
21.07.2023.
„PJEŠAČKA ZONA – SARAJEVSKI ĆILIM“ KRASI CENTRALNI DIO GRADA
U toku završni radovi na rekonstrukciji šetališta
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić obišao je danas šetalište „Pješačka zona – Sarajevski ćilim“ gdje se izvode finalni radovi na rekonstrukciji pješačke zone.
21.07.2023.
OSNOVNA ŠKOLA „VLADISLAV SKARIĆ“
Potpisan sporazum za izgradnju nove fiskulturne sale
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je danas sporazum sa ministricom za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo Naidom Hotom-Muminović i direktoricom Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Belmom Barlov o realizaciji projekta izrade projektne dokumentacije i izgradnje objekta sale za tjelesni odgoj u Osnovnoj škola „Vladislav Skarić”.
21.07.2023.
OPĆINA IZDVOJILA 24.849 KM
Napreduju radovi na sanaciji stepeništa u Ulici Ejuba Ademovića
Napreduju radovi na izgradnji novog stepeništa u Ulici Ejuba Ademovića od broja 35 do broja 37 što će omogućiti lakšu i bržu pješačku komunikaciju te pristup domovima stanovnicima ovog dijela Mjesne zajednice „Skenderija-Podtekija“.
21.07.2023.
UPRILIČEN PRIJEM U AMBASADI ITALIJE
Srednjoškolci i sportisti iz Centra putuju na sportske igre u Italiji
Zamjenik ambasadora Italije u Bosni i Hercegovini, njegova ekselencija Matteo Evangelista ugostio je danas učesnike ovogodišnjeg VII izdanja internacionalnih sportskih igara „Giochi del Tricolore“, a koje će održati u italijasnkom gradu Reggio Emilia od 24. do 30. jula ove godine.
21.07.2023.
SLUŽBA ZA CIVILNU ZAŠTITU OPĆINE CENTAR
Izdato narandžasto upozorenje za lokalne pljuskove sa grmljavinom i vjetrom
Civilna zaštita Općine Centar Sarajevo upozorava građane da je izdato narandžasto upozorenje za lokalne pljuskove, praćene grmljavinom i pojačanim vjetrom na osnovu saopštenja Federalnog hidrometeorološkog zavoda. Moguća je i pojava grada.
20.07.2023.
NAČELNIK MANDIĆ OBIŠAO STADION
Koševo spremno za večerašnji susret
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić obišao je stadion „Asim Ferhatović Hase“ uoči večerašnjeg revanš susreta prvog kola kvalifikacija za Konferencijsku ligu.
20.07.2023.
OPĆINA OBEZBIJEDILA 104.762 KM
Započeli radovi na sanaciji još jednog dijela Kranjčevićeve ulice
Na području općine Centar započela je realizacija još jednog infrastrukturnog projekta.
20.07.2023.
U OVOJ GODINI IZDVOJENO 450.000 HILJADA MARAKA
Općina Centar nastavlja finansijsku podršku Fudbalskom klubu Sarajevo
Središnja sarajevska Općina nastavlja dugogodišnju praksu pomaganja sportskim kolektivima, među kojima je i Fudbalski klub Sarajevo kao respektabilna sportska organizacija od posebnog interesa za Općinu, te iz budžeta izdvaja značajna finansijska sredstva za unapređenje sporta kao značajnog segmenta društvenog života.