Centar kulture i mladih započinje saradnju sa ustanovama iz regiona

U ponedjeljak, 1. oktobra 2018. godine u prostorijama Općine Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 205/II) u 12 sati bit će upriličeno potpisivanje Memoranduma o saradnji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ sa Udrugom „Porporela“ iz Dubrovnika, Kulturnim centrom Šabac, JU Kulturni centar Bihać, JU Bosanski kulturni centar Živinice, JU „Centar za kulturu Općine Travnik“, JU Centar za kulturu Mostar, JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf, JU Kulturno sportski centar Bugojno, Ustanovom Narodni Univerzitet Konjic i JU Centar za kulturu Goražde.
Centar kulture i mladih započinje saradnju sa ustanovama iz regiona

Domaćin sastanka će biti načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić budući da je ova lokalna zajednica osnivač Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“.


Cilj potpisivanja pomenutog memoranduma je unapređenje i razvoj kulturne saradnje sa gradovima Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije. Ovakav vid saradnje omogućit će razmjenu produkcija tokom godine, učestvovanje na manifestacijama i festivalima koje budu organizovale ustanove, posjete učenika i studenata  manifestacijama i izletima, podnošenje zajedničkih projekata prema domaćim i međunarodnim institucijama i fondovima, organizaciju zajedničkih kulturno – umjetničkih manifestacija, učestvovanje na seminarima i skupovima iz oblasti kulture...

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti