Vijesti

25.09.2017.
Manifestacija Dan prvačića Općine Centar odgođena za petak
Tradicionalna manifestacija pod nazivom "Dan prvačića" koju organizira Općina Centar Sarajevo za prvačiće iz 11 osnovnih škola sa njenog područja bit će održana sa stadionu Koševo u petak, 29. septembra 2017 godine u 17 sati.
25.09.2017.
Sutra sjednica Općinskog vijeća Centar
U utorak, 26. septembra 2017. godine u 11 sati u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1) bit će održana 15. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo.
23.09.2017.
Učenicima Osnovne škole „Hasan Kikić“ predato na korištenje obnovljeno košarkaško igralište
U krugu Osnovne škole „Hasan Kikić“ u petak 22. septembra 2017. godine otvoreno je i dato na korištenje učenicima ove škole, kao i stanovnicima naselja Gorica, obnovljeno košarkaško igralište. Uz pomoć sponzora ovo igralište je obnovljeno zahvaljujući saradnji Udruženja „Jesi li za basket“ i Općine Centar.
22.09.2017.
Počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Ulici Panjina kula
Sredinom ove sedmice započeli su radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže u Panjinoj kuli. Kako je ovo veoma veliki i finansijski i tehnički zahtjevan projekat njegova realizacija je podijeljena u tri faze.
22.09.2017.
U ponedjeljak Dan prvačića Općine Centar na stadionu Koševo
Općina Centar Sarajevo organizira početkom nove školske godine tradicionalnu manifestaciju pod nazivom "Dan prvačića".
22.09.2017.
Ajnadžić posjetio Osnovnu školu „Isak Samokovlija“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa saradnicima posjetio je Osnovnu školu „Isak Samokovlija“ gdje ga je ugostila v.d. direktorica ove ustanove Nevzeta Doljančić.
22.09.2017.
Besplatni kursevi engleskog i njemačkog jezika za mlade
S obzirom da poznavanje stranih jezika predstavlja jedan od osnovnih uslova prilikom zapošljavanja i sticanja konkurentnosti na tržištu rada, Općina Centar Sarajevo u saradnji sa JU „Centar za kulturu“, čiji je i osnivač, te Školom za strane jezike „Poliglot“ tokom oktobra i novembra 2017. godine organizira besplatne kurseve engleskog i njemačkog jezika za mlade uzrasta od 15 do 30 godina sa područja Centra.
22.09.2017.
Urnebesna monodrama „Mora od odmora“ na sceni Centra za kulturu
Javna ustanova Centar za kulturu Sarajevo, čiji je osnivač Općina Centar, u subotu 23. septembra 2017. godine organizuje izvođenje monodrame „Mora od odmora“, koju igra bosanskohercegovački glumac mlađe generacije Rijad Gvozden. Predstava će biti održana u velikoj sali Centra za kulturu (Jelića 1) sa početkom u 20 sati.
21.09.2017.
Započelo uklanjanje objekta devastiranog obdaništa „Razigrani dani“
Nakon višegodišnjih napora općinske administracije, Općinskog vijeća Centar i građana sa područja Mjesne zajednice „Koševo II“ da iznađu rješenje za problem obnove objekta potpuno devastiranog obdaništa „Razigrani dani“ u Ulici Patriotske lige kod broja 46, konačno su stvoreni uslovi za početak realizacije projekta. Naime, radnici građevinske firme „Bosman“ su u četvrtak 21. septembra 2017. godine, započeli sa uklanjanjem objekta devastiranog obdaništa „Razigrani dani“.
21.09.2017.
Sutra otvaranje košarkaškog terena u krugu OŠ „Hasan Kikić“
U krugu Osnovne škole „Hasan Kikić“ u petak 22. septembra u 17 sati biće otvoren još jedan obnovljeni teren za basket.
21.09.2017.
Općina Centar će finansirati sanaciju Ulice Šejh Juje na Sedreniku
Kada dozvole vremenske prilike radnici građevinske firme „Bosman“ će započeti sa radovima na asfaltiranju Ulice Šejh Juje 2-14 na Sedreniku.
20.09.2017.
Ajnadžić održao sastanak sa predstavnicima Vlade KS
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa svojim saradnicima u srijedu 20. septembra 2017. godine održao sastanak sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo koje je predvodio premijer Elmedin Konaković, te načelnikom Općine Vogošća Edinom Smajićem.
20.09.2017.
U četvrtak počinje rekonstrukcija objekta vrtića „Razigrani dani“
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa vijećnicima i saradnicima i premijer Elmedin Konaković sa delegacijom Kantona Sarajevo prisustvovat će u četvrtak 21. septembra 2017. godine u 10 sati u Ulici Patriotske lige 46 početku rekonstrukcije objekta vrtića „Razigrani dani“.
20.09.2017.
Obnova pješačkog mosta kod zgrade Općine Centar
Na pješačkom mostu koji preko Koševskog potoka vodi do zgrade Općine Centar došlo je do oštećenja određenih dijelova konstrukcije.
20.09.2017.
Za jevrejsku Novu godinu čestitka iz Općine Centar
Jevreji u Bosni i Hercegovini i širom svijeta dočekuju danas u sumrak Roš Hašanu – jevrejsku Novu 5778. godinu.
20.09.2017.
Čestitka muslimanima za Novu hidžretsku godinu
Povodom nastupajuće Nove 1439. hidžretske godine, koja se tradicionalno obilježava u muslimanskoj historiji, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Karolina Karačić upućuju, u ime Općine i u svoje ime, najsrdačnije čestitke reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH dr. Huseinu efendiji Kavazoviću i svim muslimanima vjernicima u Bosni i Hercegovini.
19.09.2017.
Započeo projekt ozelenjavanja grobalja u Koševskoj dolini
Općina Centar Sarajevo obezbijedila je sredstva u budžetu za projekt hortikulturnog uređenja zelenih površina, ali i ozelenjavanja grobalja u Koševskoj dolini koja se prostorno nalazi na području ove lokalne zajednice. U narednom periodu na području općine Centar biće zasađene 8.372 sadnice čiji broj simbolizira žrtve genocida u Srebrenici.
19.09.2017.
Načelnik Ajnadžić zajedno sa vijećnicima obišao gradilište buduće škole na Šipu
Jedan od većih infrastrukturnih projekata koji je pokrenula Općina Centar u ovoj godini je izgradnja objekta osnovne škole na Šipu. Ovaj višemilionski projekat zajedničkim sredstvima finansiraju Općina Centar i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.
19.09.2017.
Asfaltiranje pristupnog puta do rezervoara na Nahorevskim brdima
Krajem augusta ove godine potpisan je ugovor o izvođenju radova na asfaltiranju pristupnog puta prema novom rezervoaru za vodu na Nahorevskim brdima.
19.09.2017.
U toku sanacija klizišta u Ulici Radava do broja 35
Tokom protekle sedmice radnici firme „Grakop“ iz Kiseljaka, odabrane putem javnog poziva kao najpovoljniji izvođač radova, započeli su sanaciju klizišta u Ulici Radava do broja 35 na Nahorevu.