Načelnik Ajnadžić ugostio Gerharda Dörflera

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je Gerharda Dörflera, bivšeg predsjednika zemaljske vlade austrijske pokrajine Koruške tokom njegovog boravka u Sarajevu.

Ovom prilikom je razgovarano o saradnji dvije prijateljske zemlje i njenom intenziviranju posebno kada su u pitanju lokalne zajednice.

 

Naglasivši da je ova posjeta nastavak saradnje sa Koruškom, načelnik Ajnadžić je izrazio želju da Općina Centar uspostavi saradnju sa nekom od njihovih lokalnih zajednica i u tom cilju pozvao gospodina Dörflera da zajedno sa delegacijom te austrijske pokrajine dođe u prijateljsku i radnu posjetu središnjoj sarajevskoj Općini kako bi međusobno razmijenili iskustva iz raznih oblasti.

 

Načelnik Općine Centar je naglasio da bi ovoj lokalnoj zajednici bila dragocjena dobra iskustva Republike Austrije kad je riječ o korištenju fondova Evropske unije i mogućnostima saradnje u zajedničkim projektima.

 

Gerhard Dörfler je kazao da je važno uspostavljati i razvijati kontakte i susrete koji bi u budućnosti rezultirali saradnjom u mnogim oblastima, kao što je ekonomija, turizam, kultura, infrastrukturni projekti i drugo. Gost iz Austrije je uputio riječi pohvale za projekte koje je Općina Centar, na čelu sa načelnikom Ajnadžićem, realizovala u posljednje vrijeme i također je pozvao načelnika Općine Centar da zajedno sa ostalim načelnicima sarajevskih općina posjete Korušku.

 

Ovom susretu i razgovorima prisustvovao je i Mustafa Resić, savjetnik načelnika za investicije.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti