Vijesti

18.09.2017.
Potpisan ugovori za izgradnju zgrade za smještaj stanara iz ruševnih objekata
U ponedjeljak, 18. septembra 2017. godine u Općini Centar je upriličeno potpisivanje ugovora za prvu fazu izgradnje objekta u Ulici Dejzina Bikića na Šipu u kojem će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata sa područja općine Centar.
18.09.2017.
Sutra počinje projekt ozelenjavanja grobalja u Koševskoj dolini
Općina Centar Sarajevo obezbijedila je sredstva u budžetu za projekt hortikulturnog uređenja zelenih površina, ali i ozelenjavanja grobalja u Koševskoj dolini koja se prostorno nalazi na području ove lokalne zajednice.
18.09.2017.
Besplatan bežični internet na području općine Centar
Služba za informatiku je po nalogu općinskog načelnika dr. Nedžada Ajnadžića u proteklom periodu uspješno okončala realizaciju projekta uvođenja besplatnog bežičnog interneta na nekoliko lokacija na području općine Centar, a sve u cilju obezbjeđivanja što ugodnijeg ambijenta za život građana.
18.09.2017.
Izgradnja niša za kontejnere na još 22 lokacije u Centru
Kako bi se spriječilo raznošenje otpada po ulicama i životni prostor učinio čistijim i ljepšim, Općina Centar u saradnji sa Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem „Rad“ nastavlja projekt postavljanja niša za kontejnere na više lokacija u Centru.
15.09.2017.
Učenicima Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju predato na korištenje obnovljeno košarkaško igralište
U dvorištu Centra za slušnu i govornu rehabilitaciju otvoreno je i dato na korištenje učenicima ovog centra obnovljeno košarkaško igralište. Uz pomoć sponzora ovo igralište je obnovljeno zahvaljujući saradnji Udruženja "Jesi li za basket" i Općine Centar.
15.09.2017.
Otvorena Gradska biblioteka u Stocu
Zahvaljujući naporima članova Udruženja građana „Iskra“, na čelu sa predsjednikom Samirom Zekićem, u petak 15. septembra 2017. godine zvanično je otvorena Gradska biblioteka Stolac.
15.09.2017.
Završena izgradnja potpornog zida u Alipašinoj ulici
Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, odabrane putem javnog poziva, kao najpovoljniji izvođač radova su završili sanaciju klizišta u Ulici Alipašina između brojeva 199 i 201.
15.09.2017.
Saradnja Općine Centar i grupacije Svjetske banke
Općina Centar je krajem decembra 2015. godine pristupila projektu privlačenja investicija i poboljšanja poslovnog okruženja (LIFE), kojeg realizuje Međunarodna financijska korporacija (International Financial Corporation - IFC), koja djeluje kao grupacija Svjetske banke.
14.09.2017.
Ajnadžić i Karačić: Odlaskom Nade Đurevske ostala je velika praznina
Povodom iznenadne smrti legendarne bosanskohercegovačke glumice Nade Đurevske načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i predsjedavajuća Općinskog vijeća Karolina Karačić uputili su iskreno saučešće porodici i prijateljima jedne od najvećih glumica na našim prostorima.
14.09.2017.
U ponedjeljak počinje izgradnja zgrade za smještaj stanara iz ruševnih objekata
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisat će u ponedjeljak 18. septembra 2017. godine ugovore sa predstavnicima izvođača radova i stručnog nadzora za izgradnju prve faze objekta na Šipu u kojem će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata sa područja općine Centar.
14.09.2017.
I ove godine obuka za osnovce o zaštiti od požara
Imajući u vidu pozitivna iskustva prethodnih godina i veliko interesovanje učenika i nastavnika u osnovnim školama za obuku o zaštiti od požara, Služba za civilnu zaštitu Općine Centar Sarajevo će, u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom ''Bjelave'', i ove školske godine organizovati obuku o načinu postupanja u slučaju pojave požara ili druge nesreće u stanu, školi, javnom prevozu, na izletu, stadionu...
14.09.2017.
Završena sanacija klizišta u Kalemovoj ulici
Radovi na sanaciji klizišta u Kalemovoj ulici kod broja 34, koji su započeli tokom jula ove godine, su uspješno okončani sredinom ovog mjeseca.
13.09.2017.
Okončani radovi na sanaciji klizišta u ulicama Pećina i Urijan Dedina na Soukbunaru
Tokom proteklog perioda okončani su radovi na sanaciji klizišta u ulicama Pećina i Urijan Dedina na Soukbunaru.
13.09.2017.
Uskoro nastavak akcije čišćenja potoka Sušica
Služba za civilnu zaštitu Općine Centar Sarajevo planira organizirati nastavak ekološke akcije čišćenja lokaliteta potoka Sušica na Koševskom brdu. Riječ je o vodotoku koji nastaje na prostoru Poljina i ulijeva se u rijeku Miljacku kod Zemaljskog muzeja.
13.09.2017.
Radovi na izgradnji nove vodovodne i kanalizacione mreže za naselje Borak u završnoj fazi
Radnici kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ trebaju uskoro završiti sa radovima na izgradnji nove vodovodne i kanalizacione mreže za naselje Borak.
13.09.2017.
Sutra otvaranje košarkaškog terena u krugu JU "Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju"
Na području općine Centar u četvrtak u 17 sati u krugu JU "Centar za slušnu i govornu rehabilitaciju" biće otvoren još jedan obnovljeni teren za basket.
12.09.2017.
Asfaltirana pješačka i biciklistička staza na Šipu
Tokom protekle sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka okončali su radove na asfaltiranju pješačke i biciklističke staze koja povezuje naselje Šip sa gradskim parkom na Jezeru, a sredstva za realizaciju ovog projekta obezbijeđena su iz budžeta Općine Centar.
12.09.2017.
Djeci šehida i poginulih boraca uručen školski pribor i novčana pomoć
U prostorijama Udruženja porodica šehida i poginulih boraca općine Centar organizovana je podjela školskog pribora i jednokratnih novčanih pomoći za studente iz porodica šehida i poginulih boraca. Ovom prilikom je za 20 djece uručen školski pribor i pomoć u školovanju.
12.09.2017.
Veliki interes građana općina Centar i Stari Grad za novi Centar za zdravo starenje
Naši stariji sugrađani već prvu sedmicu rada novog Centra za zdravo starenje u obnovljenim prostorijama u zgradi ''Svjetlosti'' (Muhameda Kantardžića 3) pokazuju veliki interes da se uključe u aktivnosti koje za građane treće životne dobi sa područja sarajevskih općina Centar i Stari Grad nudi novootvoreni Centar za zdravo starenje.
12.09.2017.
Počast tragično stradaloj djeci u Dobrovoljačkoj ulici
Od minobacačke granate ispaljene sa agresorskih položaja sa Trebevića, 12. septembra 1992. godine u Ulici Hamdije Kreševljakovića 15 (tadašnja Dobrovoljačka) živote je izgubilo dvoje djece - Aida Grozdanić (11 godina) i Eldin Gvožđar (9 godina).