PODRŠKA OBRAZOVNOM SISTEMU

Općina Centar donirala 40.000 KM Srednjoj medicinskoj školi Jezero

Općina Centar Sarajevo predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem jedna je od rijetkih lokalnih zajednica koja iz budžeta izdvaja finansijska sredstva za unapređenje obrazovnog sistema i poboljšanje uslova rada vrtića, osnovnih i srednjih škola koje se nalaze na njenom području, iako nema direktnu nadležnost nad obrazovanjem.

Iz općinskog budžeta za 2019. godinu izdvojeno je 40.000 maraka Srednjoj medicinskoj školi Jezero, čime je nastavljena dugogodišnja briga za unapređenje uslova rada u ovoj obrazovnoj ustanovi. Tim povodom, u Općini Centar je u četvrtak, 27. juna načelnik Ajnadžić potpisao ugovor sa direktoricom Srednje medicinske škole Jezero Jasminkom Kulić o izdvajanju finansijskih sredstava za sanaciju krova na zgradi ove srednjoškolske ustanove.

 

Direktorica Jasminka Kulić izrazila je zahvalnost za dosadašnju višegodišnju finansijsku podršku Općine Centar ovoj školi.

 

-Općina Centar je zaista jedna od rijetkih institucija koja je uvijek imala sluha za naše potrebe. Već dugi niz godina imamo finansijsku podršku Općine i nama to uveliko poboljšava i olakšava rad. Ove godine dodijeljena su nam sredstva u iznosu od 40.000 maraka koja ćemo iskoristiti za sanaciju krovne konstrukcije koja je u jako lošem stanju i stvara nam velike probleme. Hvala Općini Centar što je i ovog puta pokazala senzibilitet prema nama i našim potrebama, a nadam se da će se ovakav vid saradnje nastaviti i u budućnosti, kazala je Kulić.

 

Načelnik Ajnadžić je naglasio snažno opredjeljenje Općine Centar da dodatno unaprijedi kvalitet obrazovnog procesa, te dodao da će ova lokalna zajednica u skladu sa finansijskim mogućnostima i u budućnosti podržavati rad obrazovnih ustanova.

 

-Naša djeca zaslužuju da imaju najkvalitetnije uslove za učenje, a mi ćemo se sa druge strane potruditi da im to i obezbijedimo jer ulaganje u obrazovanje je najisplativija i najbolja investicija, dodao je Ajnadžić.

 

Općina Centar je unazad nekoliko godina, ne uzimajući u obzir sredstva donirana u ovoj godini, izdvojila oko 67.000 KM za potrebe Srednje medicinske škole na Jezeru i to za opremanje sale za tjelesni odgoj, opremanje kabineta biologije i hemije, za postavljanje nove ograde oko školskog dvorišta, te za zamjenu dotrajalih oluka.

 

Potpisivanju ugovora u ime Općine Centar prisustvovali su i pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmina Fazlić, te savjetnici načelnika Osmo Babić i Bećir Sirovina.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti