Otvorena izložba fotografija Almina Zrne

U prostorijama Foto galerije Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1) otvorena je izložba fotografija „Apologija erosa" Almina Zrne.

Fotografija je odgovor na svijet koji nas okružuje i ogledalo je naše stvarnosti. Almin Zrno utjelovljujući nevidljivo, vješto na posmatrača prenosi emociju i poimanje života i svijeta.

 

Izložbu je otvorila pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić.

 

-Izuzetno mi je zadovoljstvo što vas mogu u ime načelnika dr. Nedžada Ajnadžića pozdraviti i prisustvovati izložbi jednog od najznačajnijih fotografa Bosne i Hercegovine. Općina Centar posvećuje veliku pažnju kulturi i radnicima iz ove oblasti i stoga ćemo i u narednom periodu ostati čvrsto privrženi ovoj grani društva. Almin Zrno je dobitnik najvećih priznanja u Bosni i Hercegovini, a Općina Centar zna cijeniti istaknute umjetnike tako da će u narednom periodu naša podrška i saradnja vjerujem biti i značajnija. Kažu da slika govori više od hiljadu riječi. Ako je tako onda je Almin svojim fotografijama ispričao nebrojeni broj rečenica. U budućnosti mu želim sve najbolje, a mi u Općini Centar ćemo itekako znati cijeniti doprinos kulturi ali i promociji naše domovine u svijetu, istakla je Fazlić.

 

Almin Zrno govoreći o izlaganju u Foto galeriji Jelićeva istakao je da nije bilo dileme da li će izlagati u ovoj galeriji jer je ovo jedina fotografska galerija u Sarajevu, a vjerovatno i u BiH.

 

Almin Zrno, rođen 1966. godine u Sarajevu, jedan je od najznačajnijih fotografa iz Bosne i Hercegovine. Fotografijom se počinje baviti u 16. godini, u foto-kino klubu CEDUS, a već u sedamnaestoj godini prima svoju prvu nagradu za najbolju fotografiju na republičkom takmičenju.

 

Svoju prvu samostalnu izložbu organizira 2003. godine pod nazivom „STAGE“ u umjetničkoj galeriji Bosne i Hercegovine, a do danas je organizirao 18 samostalnih izložbi u Bosni i Hercegovini i inostranstvu. Autor je dvije monografije i dobitnik sedam prestižnih nagrada Collegium Artisticum za najbolju fotografiju.

 

Izložba će biti otvorena do 22. jula 2019. godine, a ulaz je slobodan.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti