Pomoć Općine Centar za sanaciju putne komunikacije u Općini Rudo

Dugogodišnja praksa Općine Centar Sarajevo je da pomaže drugim općinama na području cijele Bosne i Hercegovine. Posljednji u nizu takvih primjera je i donacija Općini Rudo u iznosu od 20.000 maraka za finansiranje sanacije oštećene putne komunikacije Staro Rudo-Viti Grab.

Ova finansijska sredstva su izdvojena iz budžeta Općine Centar za 2019. godinu kao podrška drugim općinama za zaštitu i spašavanje od prirodnih i drugih nesreća.

 

Ugovor o dodjeli finansijskih sredstava, u prostorijama Općine Centar potpisali su načelnici navedenih lokalnih zajednica dr. Nedžad Ajnadžić i Rato Rajak.

 

Prilikom potpisivanja ugovora Rajak se zahvalio Općini Centar i naglasio da ovo nije prvi put da im središnja sarajevska Općina pomaže.

 

- Mi smo mala općina, izrazito nerazvijena i svaka pomoć nam je dobro došla, posebno kada su u pitanju neki gorući problemi povratničke populacije, koji su izraženi i ono malo što im se pruži zaista mnogo znači, istakao je Rajak.

 

Načelnik Ajnadžić je izrazio spremnost ove lokalne zajednice da i dalje pomaže u skladu sa mogućnostima.

 

Današnjem potpisivanju ugovora prisustvovali su Jasna Beba, sekretar Općine, Karolina Karačić, predsjedavajuća Općinskog vijeća, te savjetnici načelnika Mustafa Resić i Bećir Sirovina.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti