Završeno uređenje pasaža u ulici Vrazova

Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su tokom proteklog perioda okončali radove na uređenju i asfaltiranju pasaža u centru grada u Ulici Vrazova 10-12.

Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu izdvojila 24.970 KM.

 

Početkom radova prvo je mašinski uklonjen stari asfalt sa dijela podloge i oštećene betonske ploče kojima je bio popločan dio pasaža, dok je većinu podloge činila zemlja i pijesak. Nakon što je građevinski materijal odvučen na gradsku deponiju postavljena je nova tamponska podloga i na kraju radova je postavljeno 350 metara kvadratnih novog sloja asfalta.

 

Ovom prilikom su ugrađeni novi poklopci za osam šahtova koji su ovom prilikom i nivelisani kao i četiri šibera za vodu i 11 odvodnih rešetki. Za nadzor projekta je bila zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

 

Navedeni radovi su izvedeni na osnovu ugovora o rekonstrukciji i sanaciji ulica na području općine Centar kojeg su potpisali općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor firme „Grakop“ Senad Sejdić početkom ovog mjeseca.

 

Načelnik Ajnadžić je zajedno sa svojim saradnicima i članovima Savjeta Mjesne zajednice „Marijin dvor“  obišao ovu lokaciju. Prisutni građani su izrazili zadovoljstvo urađenim poslom jer više neće imati problema sa makadamom i blatom posebno tokom zimskih mjeseci kada je prolazak ovim prilazom bio otežan zbog neuslovnosti.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti