Općina Centar nastavlja podržavati uspješne sportiste

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je u četvrtak, 10. oktobra 2019. godine ugostio uspješne mlade sportistkinje Eminu i Nejru Sipović i njihovog trenera Zijada Sipovića, te im uručio zaključak o dodjeli novčanih sredstava u iznosu od 2.000 KM za njihove izuzetne sportske rezultate.

Naime, Emina i Nejra Sipović su karate reprezentativke Bosne i Hercegovine u juniorskoj i kadetskoj konkurenciji, te članice karate kluba Ippon. Osvajačice su brojnih domaćih i međunarodnih takmičenja, a krajem ovog mjeseca trebale bi nastupiti na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i U21 seniore u Čileu, 23. oktobra.

 

Njihov trener i otac Zijad je istakao da je nedostatak novca glavni kamen spoticanja brojnih sportista, posebno onih koji treniraju u BiH.

 

-Emina je prvakinja u kategoriji kadeta u FBiH, također i državna prvakinja, osvajačica brojnih medalja na međunarodnim takmičenjima. Višestruka je osvajačica svjetskih medalja gdje je zadržala kontinuitet i po broju osvojenih bodova i ona je ubjedljivo na prvom mjestu Svjetske rang liste. Njena sestra Nejra je standardna reprezentativka BiH pet godina, sa osvojenih 250 medalja, šampionka na mnogim domaćim i internacionalnim prvenstvima. Po broju osvojenih bodova Nejra se nalazi među prvih deset na Svjetskoj rang listi. Obje su odlične učenice, naglasio je Sipović.

 

Načelnik Ajnadžić je čestitao mladim sportistkinjama na njihovim uspjesima jer oni na najbolji način predstavljaju ovu lokalnu zajednicu, Sarajevo i državu Bosnu i Hercegovinu.

 

-Društvena zajednica ima zadatak da usmjerava mlade ljude na ispravan put i u tom smislu ova lokalna zajednica podržava dobre sportske rezultate koji promoviraju državu. Iskreno se radujemo svakom vašem uspjehu i želim vam još mnogo kvalitetnih takmičenja na kojim ćete na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu. Općina Centar će u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati vaše rezultate, naglasio je Ajnadžić.

 

U ime Općine Centar prijemu je prisustvovao i vijećnik Velija Katica.

 

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti