Premijera dječije baletske predstave „Snježna kraljica“ u Centru kulture i mladih Općine Centar

Javna ustanova Centar kulture i mladih Općine Centar organizuje premijeru dječije baletske predstave „Snježna kraljica“ koja će biti održana 6. decembra u 19 sati, dok će prva repriza biti 7. decembra u 18 sati.

Povodom navedenog događaja danas je održana press konferencija u prostorijama Centra kulture i mladih (Jelića 1).

 

- Zadovoljstvo mi je predstaviti premijeru dječije baletske predstave „Snježna kraljica“. Moram naglasiti da smo Brižita i ja ovu jesen donijeli odluku da otvorimo dječiju baletsku školu i ovo je rezultat rada ove divne dječice. Naravno uz rediteljsku palicu Brižite mislim da unosimo novi dašak na scenu Centra kulture i mladih, ali i na sarajevsku scenu. Ova predstava će dugo živjeti i naši umjetnici će dosta s njom putovati. Zahvalio bih se profesorici i njenoj školi kao najuspješnijoj koja dugi niz godina edukuje mlade kadrove koji često postaju članovi pozorišta, ansambala..., naveo je direktor Centra kulture i mladih Armin Omerović.

 

Brižita Karabašić je istakla da je emotivno vezana za ovakvu vrstu bajke i upravo iz tog razloga je željela predstaviti je u Centru kulture i mladih Općine Centar.

 

- Drago mi je što već četrnaest godina radim u ovom Centru gdje smo i pokrenuli aktivnosti klasičnog baleta i koji je iznjedrio mlade umjetnike u Narodnom pozorištu. Ovdje se njeguje amaterizam, njeguje ljubav prema umjetnosti, njeguje buduća publika koja će jednog dana shvatiti šta je to balet i poželjeti otići na veće scene. Nadam se da ćemo izvesti ovu predstavu za sve učenike osnovnih škola i vrtića Kantona Sarajevo, a prvenstveno za općine Centar i Stari Grad, kazala je Karabašić.

 

Prisutnima se obratio i Omar Hadžić jedan od učenika predstave.

 

-Želim da pohvalim cijelu organizaciju iz razloga što je ovo prva predstava u kojoj imamo baletni pod odnosno linoleum koji je nama neophodan za dobru predstavu, naglasio je Hadžić.

 

Koreografiju za predstavu potpisuje Brižita Karabašić, kostimografiju Narda Nikšić, a scenografiju Admir Halilović i Narda Nikšić. U predstavi igraju Armin Omerović, Haris Softić, Sara Čengić, Lara Kekić, Omar Hadžić, Aja Čengić, Ena Smailhodžić, Feriha Babić, Irma Smailbegović, Deniz Hodžić, Lamija Delalić, Rubina Turković, Iman Zukić, Sara Alilović, Nejla Dilberović, Lamija Neretljaković, Ajša Šukalo, Amina Sivro, Esma Alagić, Hena Omerović. Realizaciju predstave pomogli su Općina Centar, Federalno ministarstvo kulture i sporta, Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općina Stari Grad.

 

Karte se mogu kupiti u JU CKM (ulica Jelića br. 1), od 9 do 21 sat, ili rezervisati putem web stranice, Facebooka, te pozivom na telefonski broj 033 232-595.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti