U parku Hastahana večeras otvoren Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Simboličnim paljenjem lampica na bogato ukrašenoj jelki visokoj 15 metara u parku Hastahana na Marijin dvoru (Park prof.dr. Nijaz Duraković) i veličanstvenim vatrometom večeras je svečano otvoren deveti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, čime je također ozvaničen i početak praznične zimske sezone u gradu.

Čast da pred velikim brojem posjetitelja i zvanica upale jelku pripala je načelniku Općine Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću, zamjeniku gradonačelnika Ivici Šariću, te Arminu Hodžiću, specijalnom izaslaniku gradonačelnika Zagreba Milana Bandića i direktoru Coca-Cola Sarajevo Holiday Marketa Nedimu Lipi.

 

-Ovo je mjesto na kome ima za svakoga ponešto, a najviše za dobre ljude i susrete svih onih koji žele uživati. Prije svega želim reći da ćemo biti podrška ovakvim manifestacijama i ovo je veliki događaj koji ne može napraviti niko sam. Jako sam zadovoljan da je Općina Centar zajedno sa ostalim u ovoj dobroj priči, a za djecu ćemo pokloniti 30 dana besplatnog klizanja na ledenoj plohi, poručio je Ajnadžić prilikom svečanog otvaranja Holiday Marketa.

 

Prisutnima se također obratio dogradonačelnik Ivica Šarić koji je poručio da je sretan kada vidi ovako radosne ljude i prelijep ambijent. 

 

-Naša različitost je naše bogastvo i ne smijemo nikome dopustiti da to pretvori u problem. Grad Sarajevo godinama podržava ovu manifestaciju koja se povećava iz godine u godinu. Ovo je uvod u predstojeću Novu 2020. godinu kada organizujemo javni doček na otvorenom uz koncert kojem prisustvuje nekoliko stotina hiljada ljudi čime se ovaj grad svrstava u vrh evropske turističke ponude, kazao je Šarić.

 

U ime gradonačelnika Zagreba Milana Bandića obratio se njegov izaslanik Armin Hodžić koji je čestitao organizatorima na veoma dobroj organizaciji marketa i da se uvijek osjeća dobrodošao u gradu kojeg osjeća kao svoj iako je rođen u Zagrebu.

 

Direktor Marketa Nedim Lipa je istakao značaj i veličinu grada koji slavi sve praznike koji se u Sarajevu zimi slave već stoljećima (katolički i pravoslavni božić, Jevrejska hanukkah, nove godine po Gregorijanskom i Julijanskom kalendaru...), afirmišući tako multikulturalni karakter Sarajeva, po kojem je glavni grad BiH poznat u čitavom svijetu.

 

Ovaj događaj koji je najposjećeniji zimskih mjeseci će i ove godine tokom 41 dana  domaćim i stranim posjetiocima pružiti mnogo dobrih sadržaja za šta su se pobrinuli organizatori Udruženje građana ZUP (Zona unaprijeđenog poslovanja) Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator u saradnji sa Gradskom upravom. Ovaj događaj će biti otvoren za posjetioce do 13. januara 2020. godine, a u okviru tog perioda Sarajlije će zajedno proslaviti sve praznike koji se slave krajem jedne i početkom druge godine.

 

Jaffa klizalište će biti otvoreno do 2. februara naredne godine, a zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar za sve posjetioce će biti obezbijeđeni besplatni termini za klizanje tokom cijelog januara. Za sve posjetioce organizatori su ove godine pripremili posebno iznenađenje a radi se o  Coca-Cola Holiday Promenada, natkrivena šetnica ukrašena lampicama, idealno mjesto za fotografisanje i nezaboravne praznične uspomene. Na postavljenih 25 štandova izlagači će ponuditi svojim posjetiocima razne proizvode, od ručnih rukotvorina, fan shopove sarajevskih sportskih klubova, te bogatu ponudu hrane i pića. Za najmlađe je tokom cijelog dana otvorena igraona Argeta Junior Play House, kao i Luna park Bolero sa autićima, vrtuljkom, vozićem... Zimsku čaroliju će upotpuniti Pony Ranch.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti