Djeca iz Udruženja „Colibri“ zahvaljujući svom trudu dobijaju mnoga priznanja

Mališani iz Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“, vrijedno nastavljaju sa svojim aktivnostima i projektima.
Djeca iz Udruženja „Colibri“ zahvaljujući svom trudu dobijaju mnoga priznanja

Povodom Dana državnosti 25. novembra djeca iz Udruženja Colibri bili su gosti Općine Centar gdje su sa načelnikom Nedžadom Ajnadžićem obilježili ovaj svečani događaj.

 

Mališani su načelniku Ajnadžiću poklonili likovne radove, a predstavili su se i na izložbi „Budi mi prijatelj“ u Kamernom teatru. Da je njihov angažman prepoznat govori i podatak da su od Grada Sarajeva dobili počasnu plaketu i zlatnik kao kolektivnu nagradu za izvrsnost i izuzetna postignuća, ali i pojedinačne nagrade iz oblasti muzike, sporta i znanja.

 

Iz Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju „Colibri“ su istakli da su izuzetno sretni što je dječiji trud prepoznat.

 

-Udruženje nastavlja sa svojim aktivnostima gdje 16. decembra 2019. godine u 18 sati imamo svjetsku premijeru za prvi snimljeni inkluzivni cd u BiH u Pozorištu mladih Sarajevo. Načelnik Ajnadžić će biti počasni gost kao i ambasador projekta na inicijativu roditelja zbog njegovog doprinosa našem Centru. Zahvaljujući načelniku i Općini Centar dobili smo priliku da sve ovo radimo i postižemo uspjehe. Djeca svakodnevno rade sa edukatorima i postižu izuzetne rezultate kojim savladavaju sve prepreke i izazove koji se nalaze pred njima, istakla je Aida Hrnjić iz Centra za podršku porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti