Nastavlja se rekonstrukcija drugog dijela Ulice Koševo

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je danas ugovor o izvođenju radova na sanaciji drugog dijela Ulice Koševo od raskrsnice sa Ulicom Sutjeska do raskrsnice sa Ulicom maršala Tita. Vrijednost ovog ugovora iznosi gotovo 184.500 KM.

 

–Bez obzira na predstojeće vremenske uslove namjeravamo ubrzo krenuti sa radovima na rekonstrukciji drugog dijela ove ulice, odnosno nastavljamo ovaj projekat tamo gdje smo stali u jesen ove godine. Građane, te vlasnike firmi koje su smještene u ovoj ulici molimo za malo strpljenja do okončanja radova sa kojima ćemo imati lijepu i moderno uređenu saobraćajnicu. Na ovom dijelu, kako su nam prezentovala stručna lica iz Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“, nema potrebe za rekonstrukcijom podzemne vodovodne i kanalizacione mreže kao što je to bio slučaj u prvoj fazi projekta. Ovdje će biti urađena samo rekonstrukcija asfalta i podloge saobraćajnice, objasnio je Ajnadžić nakon potpisivanja ugovora.¸

 

U ime KJKP „Rad“, kao odabranog izvođača radova, ugovor je potpisala direktorica Vera Arnautović.

 

–KJKP Rad je ovim ugovorom preuzeo obaveze koje ćemo, nadam se kao ozbiljno preduzeće, uspjeti ispoštovati, a to se posebno odnosi na rokove za realizaciju projekta, što naravno najviše zavisi od vremenskih prilika. Nakon potpisivanja ovog ugovora slijedi pribavljanje potrebnih saglasnosti i odobrenja među kojima je i rješenje Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo o izmjeni režima saobraćaja na ovom dijelu Ulice Koševo, izjavila je Arnautović.

 

Prema odredbama potpisanog ugovora obaveza izvođača radova je da, sa završetkom propisanih procedura i ovjere dinamike radova, sa realizacijom ovog projekta započne najkasnije za 48 sati, dok je završetak radova planiran za 45 dana ukoliko vremenske prilike ne produže ovaj rok. Garancija na kvalitet izvedenih radova je dvije godine od primopredaje radova sa završetkom projekta. Kako je javnosti poznato tokom ove građevinske sezone završena je rekonstrukcija dijela Ulice Koševo u dužini od 270 metara između Bolničke i Ulice Sutjeska. Vrijednost ovih radova je iznosila 304.866 KM, u šta nije uključena završena rekonstrukcija   vodovodne i kanalizacione mreže na ovom dijelu Ulice Koševo, što  je regulisano potpisanim ugovorom između predstavnika KJKP „Vodovod i kanalizacija“ i Ministarstva komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo, koji su realizatori odnosno finansijeri ovog projekta.

 

Današnjem potpisivanju ugovora u ime Općine Centar su također prisustvovali sekretar Općine Jasna Beba, savjetnik općinskog načelnika Mustafa Resić i pomoćnik načelnika za investicije, komunalni razvoj i planiranje Samir Šehović.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti