Coca-Cola Sarajevo Holiday Market u srijedu otvara svoja vrata posjetiocima

Deveti po redu Coca-Cola Sarajevo Holiday Market, najveći praznični događaj u Bosni i Hercegovini, biće zvanično otvoren za posjetioce u srijedu 4. decembra 2019. godine u večernjim satima u parku Hastahana na Marijin dvoru.

Tim povodom je u Općini Centar u ponedjeljak 2. decembra 2019. godine održana press konferencija na kojoj su prezentovana dešavanja koja će tokom zimskih mjeseci biti organizovana u okviru ovog marketa.

 

Osim gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake i pomoćnice načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Jasmine Fazlić konferenciji su također prisustvovali i predstavnici Udruženja građana ZUP (Zona unaprijeđenog poslovanja) Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, koji u saradnji sa Gradom Sarajevom organizuje ovu zimsku manifestaciju.

 

-Deveti put po redu sarajevska tradicija jeste da našu prazničnu sezonu otvaramo paljenjem velike jelke visoke 15 metara koja će biti dopremljena iz okoline Prijedora. Treći po redu gradonačelnik ovog grada će imati čast da paljenjem lampica na ovoj jelki označi početak našeg marketa i praznične sezone u Sarajevu. Ove godine smo također za naše posjetioce pripremili posebno iznenađenje koje će biti otkriveno na dan otvaranja, a do tada će biti naša mala tajna, izjavio je Nedim Lipa.

 

Općina Centar je već nekoliko godina unazad domaćin ove manifestacije, čime pokazuje dobar primjer  uspješne saradnje jedinice lokalne samouprave i nevladinog sektora.

 

– Općina Centar je i ove godine finansijski podržala otvaranje klizališta. Naši mladi kao i sugrađani će tokom zimskog raspusta cijelog januara naredne godine imati na raspolaganju besplatne termine za klizanje. Ovu prazničnu atmosferu želimo prenijeti i na ulice našeg grada. Prošle godine organizatori su dobili pozitivne kritike za organizaciju ovakvog događaja,  a ove godine očekujemo da će oni uspjeti organizaciju podići na viši nivo. Nadamo se da će svi koji posjete ovaj market u Hastahani biti puni pozitivnih utisaka. Mi ćemo rasvjetom na ulicama grada i Holiday Marketom napraviti jednu pozornicu na kojoj ćemo, nadam se, svi zajednički dočekati Novu 2020. godinu, objasnila je Fazlić.

 

Prisutne je također pozdravio gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

 

-Ovo je jedan od dobrih projekata koje Grad Sarajevo u partnerstvu sa Općinom Centar i nevladinim sektorom organizuje u ovom gradu. U srijedu 4. decembra planiramo otvoriti Sarajevo Holiday Market i ozvaničiti početak turističke zimske sezone u ovom gradu. Pored ovog također smo organizovali niz projekata koji imaju za cilj da od ovog grada napravimo centar regije tako da i ove godine imamo doček na otvorenom Nove 2020. godine uz bogat muzički program, izjavio je Skaka.

 

Najveseliji sarajevski zimski događaj Sarajevo Holiday Market i ove godine će se dešavati u parku Hastahana na Marijin Dvoru i to u vremenu od 4. decembra 2019. do 13. januara 2020. godine, a u okviru tog perioda Sarajlije će zajedno proslaviti sve praznike koji se slave krajem jedne i početkom druge godine.

 

Jaffa klizalište će biti otvoreno do 2. februara naredne godine, a zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar za sve posjetioce će biti obezbijeđeni besplatni termini za klizanje tokom cijelog januara. Osim postavljenih 25 štandova gdje će izlagači nuditi posjetiocima razne proizvode, također će za najmlađe biti otvorena igraona Argeta Junior Play House, kao i Luna park Bolero. Zimsku čaroliju će upotpuniti Pony Ranch sa dva mala ponija i magarcem. Jedan od ovogodišnjih  sponzora marketa je i kompanija Telemach.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti