Vijesti

19.10.2018.
Naredne sedmice sjednica Općinskog vijeća Centar
U četvrtak, 25. oktobra 2018. godine u 10 sati će biti održana 29. redovna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo u velikoj sali Općine Centar (Mis Irbina 1).
19.10.2018.
U nedjelju Bike Fest u parku Jezero
Općina Centar Sarajevo organizuje po drugi put, u nedjelju 21. oktobra 2018. godine sa početkom u 10 sati, Bike Fest u parku Jezero, unutar kojeg će biti sadržaja za sve one kojima je biciklizam u srcu.
18.10.2018.
Nastavak radova na izgradnji vodovoda Nahorevo
U četvrtak, 18. oktobra 2018. godine u prostorijama Općine Centar potpisan je ugovor o drugoj fazi izgradnje sistema za vodosnabdijevanje naselja Nahorevo, Nahorevska brda, Muharemovići i Selja sa izvorišta Klanice.
18.10.2018.
Javni poziv za finansiranje biznisa mladih
Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za finansiranje biznisa mladih, koji je objavljen u četvrtak, 18. oktobra 2018. godine u dnevnom listu ''Oslobođenje'' i na općinskoj web stranici www:centar.ba (Konkursi i oglasi). Javni poziv ostaje otvoren dva mjeseca, odnosno do 18. decembra.
18.10.2018.
Održana izložba radova članica centara za zdravo starenje općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo
U prostorijama Kulturno-sportskog centra „Skenderija“ održana je prodajna izložba radova članica centara za zdravo starenje općina Centar, Stari Grad i Novo Sarajevo pod nazivom „Treća dob kroz umjetnost“.
18.10.2018.
Završena humanitarna akcija u Mjesnoj zajednici „Džidžikovac-Koševo I“
Akcija prikupljanja odjeće, obuće i knjiga za socijalno ugrožene sugrađane pod nazivom „Doniraj-vama bespotrebno, nekom korisno“ koja je pokrenuta u općini Centar, a na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice „Džidžikovac-Koševo I“ završena je 1. oktobra 2018. godine.
17.10.2018.
Ukoliko Gras ne može ispuniti zahtjeve građana, Općina će finansirati prevoz učenika sa Nahoreva
„Zahtijevamo od Grasa da u narednih sedam dana dostavi odgovore na postavljene zahtjeve stanovnika mjesne zajednice Nahorevo, a paralelno sa time sutra počinju razgovori sa Centrotransom kako bi se pronašla alternativa kada je u pitanju prevoz učenika sa ovog područja.
17.10.2018.
Sanacija saobraćajnice u Ulici Skenderija se odvija planiranom dinamikom
Kako su početkom ovog mjeseca zvanično započeli radovi na rekonstrukciji dijela saobraćajnice i trotoara u Ulici Skenderija (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija) radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su do sada uspjeli mašinski ukloniti oštećeni asfalt, te su započeli sa radovima na postavljanju novih betonskih ivičnjaka od početka ove ulice, kod Kulturno sportskog centra Skenderija, prema Drveniji.
17.10.2018.
Željko Pervan večeras u Centru kulture i mladih u Jelićevoj
Na teatarskoj sceni Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1) u srijedu, 17. oktobra 2018. godine u 20 sati će Željko Pervan, hrvatski komičar, scenarist, glumac i humanista izvesti stand up show pod naslovom “Na hladnom betonu”.
16.10.2018.
Nastavljena podrška redovnom školovanju romske djece
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, njegovi saradnici i direktor Osnovne škole „Hasan Kikić“ Almir Pleh su u utorak, 16. oktobra 2018. godine u prostorijama pomenute škole uručili prigodne novčane donacije u iznosu od po 100 KM za 93 učenika Roma koji redovno pohađaju nastavu u školama sa područja Centra.
16.10.2018.
U toku hortikulturno uređenje zelenih površina na trgu kod Pozorišta mladih
Kako je najavljeno, nakon što su radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka završili sa asfaltiranjem 700 kvadratnih metara trga ispred sarajevskog Pozorišta mladih jučer su započeli radovi na hortikulturnom uređenju zelenih površina na ovoj lokaciji u Kulovića ulici.
16.10.2018.
Općina Centar finansijski podržava kulturne i sportske sadržaje u KSC Skenderija
U prostorijama Općine Centar u utorak, 16. oktobra 2018. godine upriličeno je potpisivanje protokola o finansiranju kulturnih i sportskih besplatnih programa namijenjenih stanovnicima centralne gradske općine koji će biti realizovani u Kulturno-sportskom centru „Skenderija“.
16.10.2018.
Počeo sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta
Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti primaran u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar Sarajevo izdvojila je 30.777 konvertibilnih maraka za sportsko animacijski program za djecu predškolskog uzrasta koja pohađaju vrtiće na području ove lokalne zajednice.
15.10.2018.
Općina Centar donirala GPS narukvice za djecu sa poteškoćama u razvoju
U ponedjeljak, 15. oktobra 2018. godine načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima posjetio je Centar za pomoć porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju (Valtera Perića 3) gdje je uručio 35 GPS narukvica (sa karticama GSM operatera) za djecu sa poteškoćama u razvoju i djecu iz autističnog spektra, a čime se mogu preduprijediti eventualne opasnosti u slučaju odlaska ove djece od kuće ili drugog sigurnog okruženja.
15.10.2018.
Završen konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja za lokalitet Hastahana
Općina Centar je u cilju planskog uređenja prostora raspisala 30. septembra 2018. godine Konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja „Gradski centar Marijin Dvor“ - lokalitet Hastahana.
15.10.2018.
Predstavom Pozorišta lutaka iz Mostara započeo festival „Hajde svijete budi dijete“
U prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ (Jelića 1) 15. oktobra 2018. godine predstavom pod nazivom „Punim jedrima“ koju su za učenike Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetanović Ljubušak“ izveli članovi Pozorišta lutaka iz Mostara zvanično je započeo 11. po redu dječiji festival „Hajde svijete budi dijete“. Pokrovitelj ovog festivala je Općina Centar, a festival su također podržali Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo i Općina Stari Grad.
15.10.2018.
Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju
Općina Centar Sarajevo je i ove godine u svom budžetu obezbijedila finansijska sredstva za nabavku školskog pribora i knjiga za romsku djecu - učenike osnovnih škola na njenom području, kako bi ih i na taj način stimulirala da redovno pohađaju školu i što uspješnije savladavaju nastavno gradivo.
12.10.2018.
Započeli radovi druge faze uređenja dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju
Kako je najavio općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, početkom ove sedmice su započeli radovi druge faze projekta sanacije dijela Ulice Armije RBiH na Kromolju.
12.10.2018.
Općina Centar donira GPS narukvice za djecu sa poteškoćama u razvoju
U ponedjeljak, 15. oktobra 2018. godine u 15 sati načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić će posjetiti Centar za pomoć porodicama sa djecom i osobama sa poteškoćama u razvoju (Valtera Perića 3) gdje će uručiti 35 GPS narukvica (sa karticama GSM operatera) za djecu sa poteškoćama u razvoju i djecu iz autističnog spektra, a čime se mogu preduprijediti eventualne opasnosti u slučaju odlaska ove djece od kuće ili drugog sigurnog okruženja.
12.10.2018.
Ovog vikenda akcija prikupljanja kabastog otpada na području Centra
Tokom naredne subote i nedjelje, 13. i 14. oktobra 2018. godine, na području općine Centar, biće provedena akcija prikupljanja kabastog otpada.