Načelnik Ajnadžić obišao gradilišta na Šipu

Načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić je u ponedjeljak, 3. augusta 2020. godine zajedno sa saradnicima obišao nekoliko lokaliteta na Šipu, i to gradilišta objekata osnovne škole i zgrade za smještaj ruševinaca, kao i objekat u kojem su smještene prostorije Mjesne zajednice „Betanija – Šip“ i porodične ambulante na Šipu koja je zatvorena zbog plavljenja prostorija i premještena u ambulantu na Koševskom brdu.

Načelnik Ajnadžić, svjestan značaja ambulanti porodične medicine, ali i nakon upita građana, razgovarao je ranije sa Muhamedom Ahmićem, direktorom JU Dom zdravlja Kantona Sarajevo kako bi se prevazišli trenutni problemi. Naime, kako je dogovoreno navedena ambulanta će biti premještena u novoizgrađenu zgradu u koju će biti smješteni stanari iz ruševnih objekata, a koja se nalazi u neposrednoj blizini trenutne ambulante.

 

-Budući da objekat u kojem su smještene prostorije Mjesne zajednice „Betanija – Šip“ i porodične ambulante na Šipu predstavlja opasnost po okoliš i zdravlje ljudi zbog izlijevanja otpadnih voda i plavljenja, u narednom periodu je planirano njegovo rušenje. Na ovom lokalitetu ćemo u skladu sa planskom dokumentacijom graditi novi objekat u kojem će pored prostorija Mjesne zajednice biti smješteni novi Centar za mlade, Centar za zdravo starenje ali i stambene jedinice za mlade koje će se izdavati mladim osobama pod povoljnim uslovima, pojasnio je Ajnadžić.

 

Načelnik Ajnadžić obišao je i gradilište objekta za ruševince u kojem će biti smještene 23 stambene jedinice i ambulanta porodične medicine, za šta je Općina do sada izdvojila oko 1.690.000 maraka. Radovi na izgradnji zgrade su okončani, a sredinom ove sedmice započinje vanjsko uređenje.

 

-Jako smo zadovoljni što ćemo izgradnjom ovakvih objekata određenom broju naših sugrađana moći trajno riješiti stambeno pitanje. Općina Centar namjerava nastaviti projekat izgradnje zamjenskih stambenih jedinica za smještaj porodica koje stanuju u ruševnim objektima, pojasnio je Ajnadžić.

 

Prilikom obilaska gradilišta osnovne škole na Šipu, načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova. Ovaj objekat čija je vrijednost višemilionska, zahvaljujući finansijskim izdvajanjima Općine Centar i Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je izgrađen u tri bloka sa učionicama, fiskulturnom salom, garažom, kotlovnicom, obdaništem i svim ostalim pratećim sadržajima koji su potrebni za osnovnoškolsko obrazovanje.

 

-Pored škole planiramo uređenje velike parkovske površine i tu ćemo započeti realizaciju odmah zajedno sa sportskim i ciciban igralištem, istakao je Ajnadžić.

 

Grubi građevinski radovi, odnosno kompletna konstrukcija objekta škole je izgrađena i dijelom je završeno postavljanje potrebnih instalacija. Također je postavljena i vanjska eloksirana bravarija i trenutno su u toku radovi na vanjskom uređenju, nakon čega slijede fini radovi odnosno postavljanje podnih obloga i malterisanje unutrašnjosti objekta.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti