Vijesti

12.10.2018.
Taktičko-pokazna vježba simulacije požara u osnovnim školama „Musa Ćazim Ćatić“ i „Hasan Kaimija“
Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar je u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom „Bjelave“, Crvenim križom Općine Centar, Policijskom stanicom Centar i Službom za medicinsku pomoć JU Doma zdravlja Kantona Sarajevo-Organizaciona jedinica Centar, za učenike i nastavno osoblje osnovnih škola „Musa Ćazim Ćatić“ i „Hasan Kaimija“ organizovala taktičko-pokaznu vježbu simulacije požara.
11.10.2018.
Započeli radovi na asfaltiranju trga kod Pozorišta mladih
U okviru projekta uređenja trga ispred Pozorišta mladih u Kulovića ulici, radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su tokom dana započeli sa asfaltiranjem ovog trga.
11.10.2018.
Od Ministarstva saobraćaja KS i Grasa zahtijevamo da što prije riješe problem prevoza stanovnika Nahoreva
Općina Centar Sarajevo, predvođena načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, realizuje mnogobrojne projekte sa ciljem podizanja kvaliteta života građana ove lokalne zajednice.
11.10.2018.
Na objavljeni javni poziv za finansiranje poslovnih projekata mladih pristigle 34 prijave
Na javni poziv za finansiranje i sufinansiranje najboljih poslovnih projekata sredstvima budžeta Općine Centar Sarajevo namijenjenih razvoju preduzetništva i zapošljavanju mladih do 35 godina starosti, koji je bio otvoren u periodu od 18. juna do 16. augusta ove godine, pristigla su 34 zahtjeva.
11.10.2018.
Obilježena 26. godišnjica masakra u Tahtali sokaku na Bjelavama
U Ulici Tahtali sokak kod broja 10 na Bjelavama 10. oktobra ratne 1992. godine od granate ispaljene sa agresorskih položaja oko opkoljenog Sarajeva poginulo je šest naših sugrađana od kojih troje djece, a tri osobe su ranjene.
10.10.2018.
Novi asfalt u Ulici Asima Ferhatovića
Tokom dana radnici građevinske firme „Bosman“ započeli su postavljanje prvog sloja asfalta u Ulici Asima Ferhatovića (Mjesna zajednice „Koševo II“). Navedenu lokaciju obišao je i načelnik dr. Nedžad Ajnadžić sa saradnicima.
10.10.2018.
Otkriveno spomen-obilježje tragično stradalim studenticama Selmi Agić i Editi Malkoč
U prisustvu velikog broja građana, prijatelja, članova porodice, studenata, te predstavnika vlasti i akademske zajednice na dan druge godišnjice smrti Selme Agić i Edite Malkoč, u srijedu, 10. oktobra 2018. godine u dvorištu Filozofskog fakulteta u Sarajevu otkriveno je spomen-obilježje nastradalim djevojkama.
10.10.2018.
Na gradilištu objekta vrtića „Razigrani dani“ u toku obezbjeđenje građevinske jame
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa svojim saradnicima obišao je gradilište gdje je u toku izgradnja funkcionalnog i novog objekta u kojem će biti smješteno obdanište „Razigrani dani“.
10.10.2018.
Civilna zaštita Općine Centar organizovala vježbu protivpožarne zaštite za uposlenike i učenike OŠ „Safvet-beg Bašagić“
Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Općine Centar je u saradnji sa Dobrovoljnim vatrogasnim društvom ''Bjelave'', Crvenim križom Općine Centar, kao i Policijskom stanicom Centar u utorak 9. oktobra 2018. godine za učenike i nastavno osoblje Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“ organizovala taktičko-pokaznu vježbu simulacije požara.
10.10.2018.
Obilježavanje 70. godišnjice Šumarskog fakulteta u Sarajevu
U srijedu, 10. oktobra 2018. godine u Hotelu Holiday, u organizaciji Šumarskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, a u povodu obilježavanja 70 godina postojanja i uspješnog rada ove visokoškolske ustanove, svečano je otvoren Međunarodni simpozijum „Čovjek – Šuma – Nauka” (PEFOSS) koji se održava od 10. do 12. oktobra 2018. godine.
09.10.2018.
Pripadnici boračke populacije uživali na jednodnevnom izletu u Ajdinovićima
Na inicijativu načelnika Općine Centar dr. Nedžada Ajnadžića oko 100 pripadnika boračke populacije sa područja središnje sarajevske općine boravilo je danas na jednodnevnom izletu u sportsko-rekreativnom centru Ajdinovići koji se nalazi na području opštine Olovo.
09.10.2018.
Obilježena godišnjica pogibije komandanta Zaima Imamovića
Članovi porodice, predstavnici kantonalnih vlasti, Općine Centar, boračkih udruženja i veliki broj saboraca 9. oktobra 2018. godine su u haremu Alipašine džamije, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe obilježili godišnjicu pogibije velikog patriote i komandanta Zaima Imamovića.
09.10.2018.
Općina finansira ugradnju ručnih komandi u automobile ratnih vojnih invalida – paraplegičara
U sklopu kontinuirane brige o pripadnicima boračke populacije, Općina Centar Sarajevo dugi niz godina izdvaja finansijska sredstva iz svog budžeta za pomoć ratnim vojnim invalidima koji žive na njenom području.
08.10.2018.
Počela sanacija saobraćajnica u ulicama Skenderija i Hamdije Kreševljakovića u Centru
Radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su tokom dana započeli sa radovima na rekonstrukciji dijelova saobraćajnice u ulicama Skenderija i Hamdije Kreševljakovića (Mjesna zajednica „Skenderija-Podtekija“).
08.10.2018.
Za brisanje sa biračkog spiska nadležna je općina u čijoj matičnoj knjizi umrlih je izvršen upis
Elfija Ćerimagić se ne nalazi u knjizi umrlih Općine Centar
Nakon što se Fadil Ćerimagić na konferenciji za medije, koju je organizovala Centralna izborna komisija BiH, obratio javnosti i istakao da se njegova majka Elfija 11 godina nakon smrti nalazi na biračkom spisku, načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je, u cilju pravovremenog i istinitog informisanja, naložio da se ispitaju sve okolnosti i utvrdi ko je napravio propust u ovom slučaju i kako je došlo do navedene situacije.
08.10.2018.
Svi nelegalni sadržaji trebaju biti uklonjeni do 16. oktobra
Općina Centar Sarajevo kao odgovorna lokalna zajednica posvećuje veliku pažnju i ulaže ogromne napore na uređenju životne sredine naših sugrađana.
08.10.2018.
Općina Centar organizira izlet u Ajdinoviće za pripadnike boračke populacije
U utorak, 9. oktobra 2018. godine skoro 200 pripadnika boračke populacije sa područja središnje sarajevske općine će boraviti u sportsko-rekreacionom centru u Ajdinovićima na jednodnevnom izletu kojeg je organizirala Općina Centar.
08.10.2018.
Učenici Katoličkog školskog centra zahvalili načelniku Ajnadžiću za pomoć lokalne zajednice ovoj ustanovi
Dani kruha, odnosno dani zahvalnosti za plodove zemlje, obilježavaju se svake godine tokom oktobra u dječjim vrtićima, osnovnim i srednjim školama, učeničkim domovima, ustanovama za odgoj i obrazovanje djece...
05.10.2018.
Okončani radovi na asfaltiranju puta na Nahorevskim brdima
Radnici građevinske firme „Bosman“ su u planiranom roku okončali radove na uređenju i asfaltiranju saobraćajnice na Nahorevskim brdima.
05.10.2018.
Tokom oktobra zahvaljujući Općini Centar u Narodnom pozorištu će biti održane predstave za 540 osnovaca
Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine i tokom oktobra 2018. godine nastavljaju se posjete učenika osnovnih škola sa područja Centra predstavama u sarajevskom Narodnom pozorištu. Planirano je da tokom ovog mjeseca 540 učenika i nastavnika iz deset osnovnih škola besplatno pogleda četiri predstave.