Vijesti

05.10.2018.
Pokazne vježbe evakuacije u osnovnim školama u Centru
Služba za civilnu zaštitu Općine Centar nastavlja sa programom obuke o načinu postupanja u slučaju pojave požara ili neke druge nesreće. Uz redovnu obuku o protivpožarnoj zaštiti u osnovnim školama sa područja Centra, ove godine održane su i pokazne vježbe evakuacije u sedam osnovnih škola.
05.10.2018.
Općina Centar podržala projekt „Finansijska pismenost“
Zahvaljujući podršci Općine Centar, Udruženje mladih „Pragma“ realizira edukativni projekt pod nazivom „Finansijska pismenost“.
04.10.2018.
Započelo uklanjanje devastiranog objekta „Austrijske kuće“
U četvrtak, 4. oktobra 2018. godine općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić potpisali su Ugovor o osnivanju prava građenja u korist Općine Centar u svrhu izgradnje (rekonstrukcije) objekta „Austrijske kuće“ u parku u Ulici Patriotske lige gdje je nekada i postojala.
04.10.2018.
U Domu mladih obilježen Svjetski dan nastavnika
U organizaciji Općine Centar, a povodom Svjetskog dana nastavnika koji se obilježava 5. oktobra, sinoć je u Domu mladih na Skenderiji održana manifestacija u čast učitelja i nastavnika iz 11 osnovnih škola iz Centra.
04.10.2018.
Završena sanacija i asfaltiranje puta na Nahorevskim brdima
Predstavnici Općine Centar Sarajevo, predvođeni načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, će u petak, 5. oktobra 2018. godine u 11 sati izvršiti obilazak ceste na lokalitetu Nahorevska brda gdje je urađena sanacija i asfaltiranje nakon što su okončani radovi na izgradnji vodovoda za naselja Nahorevska brda, Selja i Muharemovići.
04.10.2018.
Učenici OŠ „Alija Nametak“ učestvovali u radionici ''Vuneno pozorištance''
Pod pokroviteljstvom Općine Centar u prostorijama Centra kulture i mladih održana je radionica pod nazivom ''Vuneno pozorištance'' gdje su učestvovali učenici drugog razreda Osnovne škole „Alija Nametak“, zajedno sa svojim učiteljicama.
03.10.2018.
Općina Centar donirala 10.000 KM za Festival „Dani Jurislava Korenića“
U prostorijama Kamernog teatra 55, u srijedu 3. oktobra 2018. godine, upriličena je konferencija za medije na kojoj su predstavljeni novi projekti i predstave u ovogodišnjoj repertoarskoj sezoni, te potpisan protokol o podršci Općine Centar u realizaciji 3. međunarodnog teatarskog festivala „Dani Jurislava Korenića“.
03.10.2018.
Potpisivanje ugovora o osnivanju prava građenja u svrhu izgradnje Austrijske kuće
U četvrtak, 4. oktobra 2018. godine u 11 sati u Općini Centar Sarajevo, Mis Irbina 1 (sala 205/II) općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić će potpisati Ugovor o osnivanju prava građenja u korist Općine Centar u svrhu izgradnje (rekonstrukcije) objekta ''Austrijske kuće'' u parku u Ulici Patriotske lige gdje je nekada i postojala.
03.10.2018.
Naredne sedmice planirano asfaltiranje pristupne saobraćajnice u Ulici Maria Mikulića
Ukoliko dozvole vremenske prilike naredne sedmice je planirano da radnici građevinske firme „Grakop“ urade asfaltiranje pristupne saobraćajnice u Ulici Maria Mikulića između brojeva 59 i 65.
03.10.2018.
Nastavak besplatne škole gimnastike za osnovce
Općina Centar Sarajevo, u saradnji sa JU „Centar za sport i rekreaciju“, realizira projekat besplatne škole gimnastike za učenike od prvog do osmog razreda osnovnih škola koje se nalaze na području ove lokalne zajednice.
02.10.2018.
Finansijska podrška Općine Centar za 67 porodilja
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, u prostorijama Centra za zdravo starenje, u utorak 2. oktobra 2018. godine, upriličio je druženje sa porodiljama, stanovnicama središnje sarajevske općine.
02.10.2018.
Završeni radovi na sanaciji dijela Ulice Pećina na Soukbunaru
Prije pogoršanja vremenskih prilika tokom ove sedmice postavljen je novi asfalt na dijelu Ulice Pećina od raskrsnice sa Ulicom Urijan dedina do broja 15 (Mjesna zajednica „Soukbunar“). Finansijer projekta je Općina Centar koja je za ovu namjenu iz svog ovogodišnjeg budžeta izdvojila 24.000 KM.
02.10.2018.
Počela škola poduzetništva Općine Centar
Pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine Udruženje „Idea“ organizira „Školu poduzetništva Općine Centar“. Realizacija pomenutog projekta započela je jučer, a trajat će do 26. oktobra 2018. godine.
02.10.2018.
U Domu mladih druženje povodom Svjetskog dana nastavnika
U okviru obilježavanja međunarodnog praznika – Svjetski dan nastavnika, u srijedu 3. oktobra 2018. godine u 19 sati u Domu mladih na Skenderiji bit će upriličeno druženje prosvjetnih radnika sa područja općine Centar.
01.10.2018.
Centar kulture i mladih Općine Centar uspostavlja saradnju sa institucijama kulture u BiH, ali i Hrvatskoj i Srbiji
U ponedjeljak, 1. oktobra 2018. godine u prostorijama Općine Centar Sarajevo upriličeno je potpisivanje Sporazuma o saradnji Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ sa Udrugom „Porporela“ iz Dubrovnika, Kulturnim centrom Šabac, JU Kulturni centar Bihać, JU Bosanski kulturni centar Živinice, JU „Centar za kulturu Općine Travnik“, JU Centar za kulturu Mostar, JU Centar za kulturu, informisanje i sport Donji Vakuf, JU Kulturno sportski centar Bugojno, Ustanovom Narodni Univerzitet Konjic i JU Centar za kulturu Goražde.
01.10.2018.
Počela besplatna edukacija stranih jezika za mlade sa područja Centra
Uzimajući u obzir činjenicu da od resursa koje nude mladi ljudi zavisi budućnost naše cjelokupne zajednice, Općina Centar Sarajevo želi stvoriti sredinu koja će omogućiti kvalitetan život ove populacije, a kako poznavanje stranih jezika predstavlja jedan od osnovnih uslova prilikom zapošljavanja i sticanja konkurentnosti na tržištu rada, ova lokalna zajednica u saradnji sa Školom za strane jezike „Poliglot“ treću godinu za redom organizira besplatne kurseve stranih jezika za 120 mladih uzrasta od 15 do 30 godina sa područja Centra.
01.10.2018.
Još 67 porodilja će dobiti novčanu potporu Općine Centar
U utorak, 2. oktobra 2018. godine u 10 sati u prostorijama Centra za zdravo starenje (Titova 12) predstavnici Općine Centar, na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, će uručiti jednokratne novčane pomoći za još 67 porodilja sa područja središnje sarajevske općine.
01.10.2018.
Trkom i šetnjom protiv opake bolesti karcinoma dojke
Jučer je ispred SCC centra na Marijin dvoru organizovana velika manifestacija pod nazivom „Race for the cure“ koja je okupila 8.000 građana iz cijele Bosne i Hercegovine iz gradova Sarajeva, Travnika, Tuzle, Mostara, Brčkog...
28.09.2018.
Općina Centar prva lokalna zajednica u BiH koja sufinansira nabavku implantata za žene oboljele od karcinoma dojke
Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić odobrio je izmjene Pravilnika o raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći za troškove liječenja licima u stanju socijalne potrebe.