Održan 29. Međunarodni bajramski turnir

U organizaciji Udruženja FK i KMF „Vrbanjuša“ jučer je na pomoćnim terenima stadiona na Koševu održan 29. po redu Međunarodni bajramski turnir 2020.

Utakmice su odigrane u tri kategorije seniori. pioniri 2005 i 2007. godište. Na ovom turniru učestvuju ekipe koje pokažu najbolje rezultate tokom igranja po regijama protekle godine. Kako je naveo Alija Hadžiosmanović Braco čelnik Fudbalskog kluba „Vrbanjuša“, koji je srce ove manifestacije posljednjih 29 godina, da su prilikom organizovanja turnira ispoštovane sve preporuke i mjere u borbi protiv koronavirusa.

 

-Prije svega želio bih se zahvaliti svim sponzorima koji okom proteklih godina podržavaju ovaj turnir i sport uopšte. Sa ovog turnira koji je među najstarijima u BiH su ponikli i neki naši reprezentativci poput Edina Džeke koji je igrao na turniru kada je imao devet godina. Ja sam ponosan na činjenicu da odigramo sve utakmice na ovom turniru bez ijednog incidenta, objasnio je Braco.

 

U kategoriji pionira godišta 2007. prvo mjesto je osvojila ekipa „Vrbanjuša“ u finalu pobijedivši ekipu FK „Sarajevo“ sa rezultatom 3:1. Treće mjesto je pripalo ekipi „Tempo“. Za najboljeg igrača turnira u ovoj kategoriji je proglašen Faruk Ulak dok je najbolji strijelac Muzaferija. U kategoriji pioniri 2005. godine najbolja ekipa je „Bambinos“. U seniorskoj kategoriji najbolja je bila ekipa „Konjic“, druga pozicija je pripala Reprezentaciji Općine Centar, a treća  Maloljetnim borcima Općine Centar Sarajevo.

 

Za najboljeg igrača u ovoj kategoriji je proglašen Mirza Badžak, dok je za najboljeg golmana proglašen Vukašin Petranović, a za najboljeg sudiju Vedran Tičić.

 

Nagrade i priznanja najboljim ekipama su uručili načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić, predsjednik organizacionog odbora i direktor NTV Hayat Elvir Švrakić, Adil Katica, savjetnik načelnika Općine Centar Mustafa Resić, te nekadašnji predsjednik FK „Željezničar“ Izet Jelić.  

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti