Uklonjen nelegalni displej sa zgrade u Ulici Danijela Ozme 12

Općina Centar Sarajevo je u protekle dvije godine snažno krenula u borbu protiv nelegalno postavljenih bilboarda, svijetlećih displeja i panoa, ali i bespravne gradnje općenito.
Uklonjen nelegalni displej sa zgrade u Ulici Danijela Ozme 12

Putem inspektorata Općine Centar procesuirano je na desetine nelegalno postavljenih displeja i bilboarda, a donesene su i odluke kojima se reguliše ova oblast.

 

Tokom kontrole terena, utvrđeno je da je u Ulici Danijela Ozme 12 nelegalno postavljen displej, te je u skladu sa time inspektorat pokrenuo zakonom predviđene procedure.

 

S obzirom da je riječ o potpuno nelegalnom displeju, a nakon provedenog postupka inspektorata, Općina Centar je izdala nalog za uklanjanje.

 

Općina Centar se snažno zalaže za urbanizaciju i izgradnju, ali apelujemo na sve marketinške agencije da bilboarde, displeje i panoe postavljaju samo u skladu sa odobrenjima nadležne općinske službe. U suprotnom, Inspektorat Općine Centar će u skladu zakonskim procedurama otpočeti postupak uklanjanja.

 

Nadležne službe Općine Centar će nastaviti voditi započete upravne postupke u ostalim predmetima u skladu sa zakonom, a Općina Centar je odlučna da procesuira sve nelegalne sadržaje i građevine na svom području.

05.07.2024.
DRUGA FAZA PROJEKTA SANACIJE
Započelo asfaltiranje Ulice Panjina Kula
05.07.2024.
ODRŽANA KONFERENCIJA ZA MEDIJE
U ponedjeljak 8. jula prvi Sajam socijalnih usluga Općine Centar
05.07.2024.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČESNIKA U SAOBRAĆAJU
Postavljeni usporivači saobraćaja u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Više vijesti