Obilježena prva godišnjica Centra za zdravo starenje u Pionirskoj dolini

U prostorijama Centra za zdravo starenje Općine Centar u Pionirskoj dolini, danas je, uz sve propisane epidemiološke mjere, uz prigodan program svečano obilježena prva godina postojanja i rada ovog Centra.

U ime općinskog načelnika Srđana Mandića svečanosti je prisutvovao savjetnik Draško Luković, dok je u ime Općinskog vijeća prisustvovala dopredsjedavajuća Ira Adilagić.

 

Savjetnik Luković i dopredsjedavajuća Adilagić, u ime Općine Centar, Vijeća i svoje lično ime, čestitali su prvi rođendan članovima Centra.

 

- Prije svega dužan sam prenijeti pozdrave načelnika Srđana Mandića. Iznimno veliko zadovoljstvo mi je da sam danas ovdje i da dijelimo ovu veselu atmosferu. Članovima želim još mnogo zajedničkih, veselih i lijepih druženja i rođendana kao što je ovaj danas, istakao je Luković.

 

O radu i razvoju trećeg po redu Centra za zdravo starenje na području ove lokalne zajednice govorila je Sanela Feratović, predsjednica Udruženja „Zdravo živi/sretno stari“, koje upravlja centrom.

 

- U proteklih godinu dana realizirali smo brojne projekte, a mnogo njih još je pred nama. Uloga svakog našeg centra je da pomaže sugrađanima treće životne dobi da kroz razne aktivnosti budu zdraviji i sretniji. Najveći rezultat našeg rada je sreća, zadovoljstvo i zdravlje naših članova, istakla je Feratović.