Počinje besplatna škola stripa

Javna ustanova „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo“ poziva sve srednjoškolce i studente da se prijave na besplatno pohađanje škole stripa koji će od februara ove godine biti realizovan u prostorijama Centra za mlade Gorica u Ulici Avde Jabučice 52.
Počinje besplatna škola stripa

Voditelj projekta je Majo Pavlović, sarajevski strip autor i vizualni umjetnik.

 

- U našoj školi stripa svi polaznici rade na sopstvenim projektima. Trenutno radimo na jednom značajnom projektu, a to je strip o Sarajevu. Scenarij za strip je napisao sarajevski autor Boris Lalić. Tema je veoma interesantna i govori o Sarajevu kroz historiju. Samu priču vodi narator u vidu sarajevskog duha. Za pohađanje škole stripa potrebno je određeno predznanje u smislu crtačkih sposobnosti, poznavanja narativne tehnike, te barem djelimično poznavanje i ljudske anatomije, poručio je Pavlović.

 

Svi polaznici će biti upoznati sa djelima iz oblasti devete umjetnosti kroz kreiranje likova, crtanje skica i originalnih tabli stripa. Krajnji cilj projekta je mladima približiti medij stripa i ilustracije sa superherojima koji su prepoznatljivi širom svijeta. Nakon formiranja grupa svi kandidati će biti obaviješteni o terminima održavanja nastave. Više informacija i prijave mogu se pronaći na web stranici Centra kulture i mladih: www.centarkulture.ba, putem e-maila: info@centarkulture.ba ili putem telefonskih brojeva +387 33 23 25 94, +387 33 23 25 95.