Srednjoškolci na jedan dan radili u Općini Centar

U sklopu projekta Socijalni dan, pet srednjoškolaca zamijenilo je školske klupe volonterskim radom u Općini Centar na jedan dan.

Općina je podržala navedeni projekat tako što će za rad učenika biti uplaćene simbolične dnevnice u fond Socijalnog dana. Novcem iz fonda Socijalnog dana finansirat će se projekti koji će doprinijeti razvoju lokalnih zajednica, ali i položaju srednjoškolaca u njima.

 

Socijalni dan je dan kada srednjoškolci dobiju priliku da odlaskom na radno mjesto steknu osjećaj za radnu atmosferu i upoznaju se sa osnovnim radnim procesima. Pruža im se prilika da teorijsko znanje primjene u praksi, ali i mogućnost da odlaskom na radno mjesto donesu odluku o njihovom budućem zanimanju.

 

Socijalni dan je projekat koji provode mnoge omladinske organizacije u Europi kao što su Italija, Njemačka, Danska, Srbija, Belgija, Norveška…

 

Učenici su po vlastitom odabiru dobili mogućnost da nauče nešto više o radu općinskih službi i izrazili su zadovoljstvo i zahvalnost na pruženoj prilici da uče i steknu nova iskustva.

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti