Općini Centar potvrđen ISO standard

Stručni tim ovlaštene certifikacijske kuće SIQ (Slovenski institut za kvalitet i mjeriteljstvo), 28. septembra 2021. godine, izvršio je u Općini Centar obnoviteljsku provjeru funkcionisanja i unapređivanja standarda upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015 (QMS-Quality Management System) i redovnu provjeru standarda upravljanja okolišem ISO 14001:2015 (sistem okolinskog upravljanja EMS – Environmental Management System) i potvrdio da ova lokalna zajednica primjenjuje, održava i razvija sistem upravljanja kvalitetom i okolišem u skladu sa zahtjevima standarda ISO 9001:2015 i ISO 14001:2015.
Općini Centar potvrđen ISO standard

Ovom prilikom je provjereno 12 službi Općine Centar: Služba za boračko invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti, Inspektorat, Služba za registar, upravljanje imovinom i katastar nekretnina, Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice, Služba za opću upravu, Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje, Služba za javne nabavke, zajedničke poslove i informatiku, Služba za privredu i lokalno ekonomski razvoj, Služba za registar i upravljanje imovinom, Služba za urbanizam i zaštitu okoliša, Službu za poslove općinskog vijeća i Kabinet općinskog načelnika.

 

 

Na završnom sastanku, vođa tima SIQ Zehra Orahovac je prezentirala rezultate provjere provedene u općinskim službama i potvrdila da je Općina Centar ispunila sve zahtjeve koji su postavljeni pred ovu lokalnu zajednicu. Sve je završeno uspješno i nije pronađena nijedna neusklađenost, a date su preporuke za još veća poboljšanja navedenih sistema.

 

Općina Centar je, kao prvi organ u oblasti državne uprave u BiH, 16. aprila 2003. godine, dobila certifikat ISO 9001 međunarodnog standarda kvaliteta za usluge koje općinske službe pružaju građanima u oblasti lokalne uprave.

 

 

Također, kao prvi organ državne uprave u Bosni i Hercegovini i zemljama okruženja 12. juna 2007. godine, Općina Centar je dobila certifikat međunarodnog standarda okolinskog upravljanja.

 

04.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Najava prvog Sajma socijalnih usluga
04.07.2024.
UREĐENJE PJEŠAČKIH ZONA U CENTRU
Počela sanacija trotoara u Ulici Koševo
Više vijesti