OLAKŠATI PRISTUP PORODIČNOJ AMBULANTI „KOŠEVO II“

Započeli radovi na sanaciji prilaznog puta

U toku je realizacija još jednog projekta na području općine Centar u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture.

Riječ je o sanaciji prilaznog puta za porodičnu ambulantu Koševo II u Ulici Marcela Šnajdera 9A i to iz Ulice Patriotske lige. Projekat je planiran budžetom za ovu godinu na osnovu prijedloga i zahtjeva građana za poboljšanje infrastrukture unutar njihovih naselja.

 

Sekretar Mjesne zajednice „Koševo II“ Amra Vlahovaljak istakla je zadovoljstvo građana ovog lokaliteta zbog realizacije projekta koji će im omogućiti jednostavniji i lakši pristup porodičnoj ambulanti.

 

-Reakcije su zaista pozitivne. U ranijem periodu stanovnici su morali ići zaobilaznim putem, a budući da se često radi o starijem stanovništvu, realizacija projekta će ispuniti očekivanja, kazala je Vlahovljak.

 

Projekat u cjelosti finansira Općina Centar u iznosu od 11.799 KM,  a realizacija projekta je u skladu sa ugovorom o izvođenju radova na investiciono-tehničkom održavanju pješačkih staza, stepeništa i ograda na području općine Centar kojeg su potpisali općinski načelnik Srđan Mandić i direktor firme „Sela“ Emir Tutić.

 

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte izgradnje i sanacije stepeništa, šetnica, platoa, pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.939.000 KM.