ULICA LUDVIGA KUBE

Započeli pripremni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže

Danas su započeli pripremni radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Ludviga Kube. Za zemljane radove je angažovana građevinska firma „Sela“ dok će montažu mreže na okolne stambene objekte te nadzor projekta raditi Kantonalno javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“.

Predstavnici ove dvije firme označavaju trasu nove vodovodne mreže kao i podzemne instalacije drugih komunalnih preduzeća kako bi sutra započeli sa kopanjem trase od Ulice Mejtaš i zamjenom vodovodne mreže.

 

U prethodnom periodu u okviru projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže duž ove ulice završena je zamjena 150 metara kanalizacionih cijevi. Zemljane radove je izvodila građevinske firma „Bucomerc“ iz Kiseljaka, dok je za montažu kao i nadzor bila zaduženo KJKP „Vodovod i kanalizacija“. Finansijer projekta je Općina Centar u iznosu od 112.496 KM.

 

Radovi se izvode na osnovu sporazuma kojeg je u ime Općine potpisao načelnik Mandić sa v.d. direktora KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Rusmirom Salićem.

 

Nakon okončanja rekonstrukcije vodovodne mreže naredna faza projekta je sanacija 150 metara ulice i stepeništa.  Sredstva za sanaciju ulice i stepeništa su obezbijeđena u budžetu Općine Centar u iznosu od 120.443 KM.

 

Realizacija ovog projekta započela je na osnovu prijedloga i zahtjeva građana koji su u više navrata isticali probleme zbog lošeg stanja stepeništa, ali i lošeg stanja vodovodne i kanalizacione mreže.