PODRŠKA ZA PODUZETNIKE

U srijedu Help Desk sesija – „Imate pitanja za advokata i računovođu, dođite po odgovore“

Općina Centar Sarajevo, u partnerskom djelovanju sa Općinom Novo Sarajevo, Službom za zapošljavanje Kantona Sarajevo, CEFE BiH, Internacionalnim univerzitetom BURCH, Udruženjem BIT ALLIANCE Sarajevo, Advokatom Sabinom Čelik iz Sarajeva i Knjigovodstvenim biroom AssetFin d.o.o., provodi aktivnosti projekta „LEADER: Local Economy Activation – Development through Entrepreneurship Recovery/LIDER: Aktiviranje lokalne privrede - Razvoj kroz oporavak preduzetništva“. Jedna od aktivnosti bila je i raspisivanje javnog poziva „Pokreni svoj kreativni ili ICT biznis“.
U srijedu Help Desk sesija – „Imate pitanja za advokata i računovođu, dođite po odgovore“

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Centar i Novo Sarajevo organizuju sljedeću Help Desk sesiju pod nazivom „Imate pitanja za advokata i računovođu, dođite po odgovore“, koja će biti održana u srijedu 31. maja sa početkom u 16 sati u Centru za izvrsnost u poduzetništvu Sarajevo, ulica Avde Jabučice.

Na ovoj Help Desk sesiji prisutni će imati priliku dobiti odgovore vezane za pravnu i računovodstvenu podršku tokom registracije biznisa, fiskalizaciju i PDV registraciju, autorska prava, poslovne knjige, prijavu poreza na dohodak, ukupne troškove i slično. 

Učesnici Help Desk sesije mogu biti pravne osobe definisane kao mikro i mali poduzetnici sa sjedištem na području Kantona Sarajevo ili fizičke osobe sa namjerom osnivanja mikro ili malog preduzeća sa sjedištem u Kantonu Sarajevo.

Svoje učešće na Help Desk sesiji možete potvrditi popunjavanjem formulara za prijavu putem sljedećeg linka: https://forms.gle/GvGyFnyicLE4NBdcA. Također, organizatori navode da na formularu za prijavu učesnici navedu specifična pitanja kako bi se voditeljice sesije mogle pravovremeno pripremiti za davanje adekvatnih informacija.

Projekat  se realizuje u okviru programa EU4BusinessRecovery koji finansiraju Evropska unija i Savezna Republika Njemačka, a zajednički realizuju Međunarodna organizacija rada (MOR), Društvo za međunarodnu saradnju (GIZ) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP). Projektom LEADER nastoji se unaprijediti nivo poduzetničkog angažmana u Kantonu Sarajevo, sa posebnim fokusom na visoko profitne biznise u oblastima ICT i kreativnih industrija. 

18.09.2024.
NAČELNIK MANDIĆ URUČIO ZAKLJUČKE
Podrška Općine Centar za romsku djecu koja se redovno školuju
18.09.2024.
OBJAVLJEN JAVNI POZIV ZA DODJELU NOVČANIH SREDSTAVA
Jednokratna novčana pomoć porodicama sa troje i više djece
18.09.2024.
SARADNJA OPĆINE CENTAR SA FILOZOFSKIM FAKULTETOM UIVERZITETA U SARAJEVU
Predstavljen projekat „Kreativno dvorište – mjesto za obrazovanje, kulturu i umjetnost“
Više vijesti