Vijesti

15.09.2021.
42 porodilje iz Centra dobile novčanu podršku Općine
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar je okončala predviđene zakonske procedure prikupljanja i obrade pristiglih zahtjeva za dodjelu jednokratnih novčanih pomoći porodiljama, nakon čega je izvršena uplata ovih pomoći na bankovne račune za 44 porodilje iz Centra.
14.09.2021.
Okončani radovi na sanaciji Tepebašine ulice
Sinoć u večernjim satima okončana je sanacija Tepebašine ulice (Mjesna zajednica „Crni vrh-Gorica“).
13.09.2021.
Besplatni termini za djecu na pomoćnom terenu stadiona Koševo
S ciljem stvaranja što kvalitetnijih uslova za trening i rekreaciju djece Općina Centar je putem Javne ustanove Centar za sport i rekreaciju, čiji je osnivač, obezbijedila besplatne termine na pomoćnom fudbalskom terenu stadiona „Koševo“.
13.09.2021.
Uklanjanje grafita sa fasada objekata u Centru
U okviru projekta „Uređenje fasada na objektima kolektivnog stanovanja“ kojeg su zajedno pokrenuli Općina Centar, Gradska uprava i Zavod za planiranje Kantona Sarajevo krajem prošle sedmice je nastavljeno uklanjanje grafita sa fasada objekata kolektivnog stanovanja u užem centru grada.
11.09.2021.
Uređene zelene površine u Kranjčevićevoj ulici
Radnici KJKP Park su krajem sedmice uredili oko 900 kvadrata zelenih površina u Kranjčevićevoj ulici.
10.09.2021.
OPĆINA CENTAR DRUGU GODINU ZAREDOM LIDER U ZAPOŠLJAVANJU MLADIH
Načelnik Mandić preuzeo priznanje u kategoriji Lider u oblasti zapošljavanja mladih
Jučer je u okviru projekta „Fakat je vakat za mlade 2.0“, kojeg realizuju Vijeće mladih Federacije Bosne i Hercegovine zajedno sa Omladinskim savjetom Republike Srpske i Vijećem/Savjetom mladih Brčko distrikta BiH, održan završni događaj pod nazivom „Youth Nest: Gathered4Youth“.
10.09.2021.
Asfaltiran lokalni put na Baricama
Prošle sedmice okončani su radovi na asfaltiranju lokalnog puta koji povezuje naselja Tovarište i Lučice na Baricama (Mjesna zajednica „Hrastovi-Mrkovići“).
09.09.2021.
Provjera pripreme, izrade i usvajanja planskih dokumenata u Općini Centar
Radno tijelo dostavilo prvi izvještaj
Odlukom općinskog načelnika Srđana Mandića u junu 2021. godine formirano je ad hoc radno tijelo koje je imalo zadatak da provjeri pripremu, izradu i usvajanje prostorno planskih dokumenata iz nadležnosti Općine Centar i sačini izvještaj o eventualnim utvrđenim nepravilnostima.
09.09.2021.
Sanirano ciciban igralište u Dalmatinskoj ulici
Općina Centar ulaže značajna finansijska sredstva u izgradnju, obnovu i opremanje sportskih ploha i dječijih igrališta, a sve sa ciljem da građanima, posebno mladima, obezbijedi što ugodniji životni ambijent.
08.09.2021.
POMOĆ U BORBI SA PANDEMIJOM COVID-19
Poticaj privrednicima u 2021. godini preko milion KM
Općina Centar je u 2021. godini donijela niz mjera sa ciljem podrške privrednicima. Kroz budžet Općine Centar za ovu namjenu je obezbijeđeno preko milion maraka.
08.09.2021.
U protekloj sedmici 118 novozaraženih na području općine Centar
Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je obezbijedio praćenje stanja po općinama na sedmičnom nivou, zaključno sa 35. sedmicom 2021. godine u općini Centar je zabilježeno 7613 potvrđenih slučajeva.
08.09.2021.
Poziv ratnim vojnim invalidima za obnovu ostvarenog prava na dječiji dodatak
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar poziva ratne vojne invalide, kategorije od 20 do 80% invalidnosti, da dostave potrebnu dokumentaciju za obnovu prava na dodatak za djecu.
08.09.2021.
Besplatna škola gimnastike za učenike osnovnih škola
Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ u saradnji sa Službom za boračko – invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar organizuje besplatnu školu gimnastike za učenike osnovnih škola sa područja općine od I do VIII razreda.
07.09.2021.
Delegacija Britanske ambasade Sarajevo posjetila Općinu Centar
Prva sekretarka za politiku Britanske ambasade Sarajevo Helen Flewker na početku mandata je posjetila Općinu Centar gdje je ugostio načelnik Srđan Mandić.
07.09.2021.
NASTAVAK PROJEKTA OBNOVE CICIBAN I SPORTSKIH IGRALIŠTA U CENTRU
Obnovljeno ciciban i sportsko igralište na Kromolju
Uposlenici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ (CSR) su početkom mjeseca okončali radove na sanaciji ciciban i sportskog igrališta u Ulici Armije RBiH preko puta brojeva 16 i 16a na Kromolju.
06.09.2021.
Rasprodata predstava „Ne igraj na Engleze“
Narodno pozorište iz Mostara, predstaviće se sarajevskoj publici sa kultnom komedijom „Ne igraj na Engleze“ mladog dramskog pisca Vladimira Đurđevića, u režiji Emira Spahića, u utorak 7. septembra na teatarskoj sceni Centra kulture i mladih (Jelićeva ulica 1) u 20 sati.
03.09.2021.
Grill „Student“ uskoro počinje sa radom
Načelnik Mandić uručio potrebna odobrenja Nesretu Abaziju
Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić uručio potrebna odobrenja Nesretu Abaziju, vlasniku grilla „Student“, popularnom „Trovaču“, čime je Općina Centar ispunila svoju obavezu za nesmetan početak rada ovog fast fooda u koji stanovnici odlaze već godinama.
03.09.2021.
Postavljanje fasade na Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina u završnoj fazi
Općina Centar Sarajevo je obezbijedila novčana sredstva za nastavak radova na izgradnji Evropske kuće kulture i nacionalnih manjina.
03.09.2021.
Zvonasti kontejneri postavljeni u Ulici Koševo
U Ulici Koševo danas su postavljeni zvonasti kontejneri.
03.09.2021.
Izložba fotografija grafita Nedžada Isića
Večeras je u prostorijama Javne ustanove „Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1) planirano otvorenje izložbe fotografija pod nazivom „VandalismART“.