Vijesti

02.09.2021.
Započela sanacija Ulice Hrastovi
Krajem protekle sedmice započeli su radovi na sanaciji Ulice Hrastovi, smještene iznad Klinike za plućne bolesti „Podhrastovi“ između ulica Bardakčije i Budakovići.
02.09.2021.
Poziv za obnovu ostvarenog prava na porodičnu invalidninu civilne žrtve rata
Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar poziva sve korisnike prava na porodičnu invalidninu civilne žrtve rata da do 31. oktobra 2021. godine dostave potrebnu dokumentaciju o ispunjavanju uslova za nastavak ostvarivanja naprijed navedenog prava.
01.09.2021.
Općina Centar obezbijedila novac za užine djece u stanju socijalne potrebe
S obzirom na veliki broj upita građana potaknutih neprovjerenim informacijama, želimo da još jednom obavijestimo javnost, da je Općina Centar Sarajevo i ove godine obezbijedila sredstva u budžetu za školske užine djece u stanju socijalne potrebe.
01.09.2021.
Općinsko vijeće čestitalo 29. godišnjicu formiranja Prvog korpusa Armije RBiH
Predsjedavajući Općinskog vijeća Centar Sejad Đozo, zajedno sa dopredsjedavajućim Irom Adilagić i Benjaminom Isovićem, u ime svih vijećnica i vijećnika, povodom 29. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, uputili su iskrene čestitke svim njegovim bivšim ponosnim pripadnicima, posebno porodicama šehida i poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima među njima.
01.09.2021.
Počelo obilježavanje 29. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH
Na šehidskom mezarju Kovači, polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i odavanjem dužne počasti svim šehidima i poginulim pripadnicima Armije RBiH danas je počelo obilježavanje 29. godišnjice formiranja Prvog korpusa Armije RBiH.
01.09.2021.
U protekloj sedmici 42 novozaražena na području općine Centar
Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je obezbijedio praćenje stanja po općinama na sedmičnom nivou, zaključno sa 34. sedmicom 2021. godine u općini Centar je zabilježeno 7495 potvrđenih slučajeva.
31.08.2021.
Đaci u školskim klupama na Šipu od 1. novembra
Delegacija Vlade Kantona Sarajevo i Općine Centar koju su predvodili premijer Edin Forto, ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović i načelnik Općine Centar Srđan Mandić zajedno sa predstavnicima izvođača radova posjetili su gradilište na Šipu gdje su u toku završni radovi na izgradnji objekta osnovne škole.
31.08.2021.
Projekat sanacije saobraćajnice i trotoara u Ulici Zaima Šarca
Sredinom tekućeg mjeseca započeli su radovi na sanaciji saobraćajnice i trotoara duž Ulice Zaima Šarca na dijelu između ulica Bolnička i Bjelave u dužini od 350 metara.
30.08.2021.
I ove godine svi prvačići će dobiti besplatne udžbenike
Općina Centar za obrazovanje obezbijedila blizu tri miliona maraka
Općina Centar Sarajevo je u budžetu za 2021. godinu izdvojila blizu tri miliona maraka kao podršku obrazovnom sistemu.
30.08.2021.
REZULTATI ANKETE URBAN LAB RADIĆEVA
Građani u budućnosti vide Radićevu bez automobila, s puno zelenila i različitih kulturno-rekreativnih sadržaja
Tokom nedavno završenog „Festivala u Centru“, u okviru pilot projekta „Urban Lab Radićeva“, naši sugrađani su imali priliku da popune anketne listiće kako vide Radićevu ulicu u budućnosti.
28.08.2021.
SJEĆANJE NA NEVINO STRADALE SUGRAĐANE
Obilježeno stradanje 43 sugrađana na Markalama
U sarajevskoj ulici Mula-Mustafe Bašeskije do broja 64 danas je obilježena 26. godišnjica masakra na Markalama, u kojem su od granate ispaljene sa agresorskih položaja poginula 43 naših sugrađana, dok ih je lakše i teže ranjeno 84.
27.08.2021.
Započela sanacija kanalizacione mreže u Ulici Antuna Hangija
Na zahtjev građana iz Ulice Antuna Hangija na Koševskom brdu Mjesnoj zajednici da se riješi problem na kanalizacionoj mreži, Služba za investicije i komunalni razvoj Općine Centar je hitno reagovala.
27.08.2021.
Obnova ostvarenog prava na dodatak za djecu u općini Centar
U skladu sa kantonalnim Zakonom o socijalnoj zaštiti, zaštiti civilnih žrtava rata i zaštiti porodice sa djecom, Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar poziva sve korisnike prava na dodatak na djecu da u periodu od 01. septembra do 31. oktobra 2021. godine putem protokola nadležnoj pomenutoj općinskoj službi dostave dokaze o ispunjavanju uvjeta za obnovu navedenog prava.
26.08.2021.
Općina Centar finansira opremanje službi za zaštitu i spašavanje u Goraždu
Danas je u prostorijama Općine Centar upriličen prijem za delegaciju iz Goražda koju su činili gradonačelnik Ernest Imamović i Ibrahim Delić poslanik u Skupštini Bosansko-podrinjskog kantona Goražde.
26.08.2021.
Vlasnik uklonio objekat iz ulice Maršala Tita
Nakon što je općinski inspektor uručio zaključak o dozvoli izvršenja vlasnik je danas uklonio objekat iz ulice Maršala Tita.
26.08.2021.
Općina Centar sufinansira stipendiranje djece boračke populacije i civilnih žrtava rata
Višegodišnji projekat u okviru kojeg Općina Centar izdvaja iz svog budžeta sredstva za stipendiranje i školovanje djece boraca, poginulih boraca i poginulih civila - žrtava rata biće nastavljen i ove godine.
25.08.2021.
Realizacija komunalnih projekata na području Mjesne zajednice „Betanija“ u vrijednosti od 517.330 KM
Na osnovu potpisanog ugovora o realizaciji projekta sanacije dijela saobraćajnice Ulice Armije RBiH, od raskrsnice sa Ulicom Kenana Brkanića prema naselju Poljine, radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su početkom augusta započeli sa radovima na asfaltiranju pomenute saobraćajnice.
24.08.2021.
Objekat u ulici Maršala Tita nije izveden u skladu sa izdatom dozvolom
Službi za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar Sarajevo obratilo se pravno lice Omar&Enes Comemerce sa zahtjevom za izdavanje odobrenja za privremeno zauzimanje javne površine.
24.08.2021.
U protekloj sedmici 42 novozaraženih na području općine Centar
Na osnovu podataka Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo koji je obezbijedio praćenje stanja po općinama na sedmičnom nivou, zaključno sa 33. sedmicom 2021. godine u općini Centar je zabilježeno 7435 potvrđenih slučajeva.
23.08.2021.
KOMUNALNI PROJEKAT U KOJI JE OPĆINA CENTAR ULOŽILA 270.450 KM
Nastavljen projekat sanacije Tepebašine ulice
Nakon okončanja radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u Tepebašinoj ulici, početkom ove sedmice radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su nastavili sa projektom sanacije Tepebašine ulice.