JAČANJE PRIJATELJSKIH VEZA

Predstavnici Opštine Herceg Novi u zvaničnoj posjeti Općini Centar Sarajevo

Danas je načelnik Općine Centar Srđan Mandić primio u uzvratnu posjetu delegaciju Opštine Herceg Novi iz Crne Gore koju je predvodio predsjednik Opštine Stevan Katić.

Delegacija iz Herceg Novog boravi u dvodnevnoj zvaničnoj posjeti Sarajevu, a u okviru održavanja 29. Sarajevo Film Festivala kao najveće filmske smotre u regionu, te manifestacije „Festival u Centru“ koja se održava u Radićevoj ulici. 

Općina Centar Sarajevo i Opština Herceg Novi daleke 1977. godine uspostavile su bratske i prijateljske veze potpisivanjem Povelje o trajnoj prijateljskoj saradnji.   

Načelnik Mandić uputio je gostima dobrodošlicu u Sarajevo i Općinu Centar, te izrazio nadu da će saradnja između dvije bratske lokalne zajednice biti nastavljena.

-Prvo želim da se zahvalim lično vama i uposlenicima iz Opštine zbog vašeg zalaganja u vezi vraćanja hotela „Plaža Zelenika“ u naše vlasništvo. Dok čekamo konačnu potvrdu presude Vrhovnog suda Crne Gore o povratu našeg hotela u Zeleniki, uz vašu pomoć izvršeno je čišćenje objekta, postavljena je nova kapija i tabla sa grbom Opštine Centar. Neizmjerno smo vam zahvalni na tome. Hvala vam na pomoći da zajednički spriječimo daljnje propadanje ovog dragulja na Jadranskom moru koji ima veliki turistički potencijal. Želim vam ugodan boravak u Sarajevu, poručio je načelnik Mandić. 

Predsjednik Opštine Stevan Katić zahvalio se načelniku Mandiću na pozivu i izrazio želju za nastavak saradnje posebno na polju kulture.

-Obradovani smo što smo u Sarajevu za vrijeme održavanja Sarajevo Film Festivala, a posebno smo sretni što u programu ovogodišnje manifestacije „Festival u Centru“ učestvuju mažoretkinje iz Herceg Novog. Simbolika je značajna budući da su upravo mažoretkinje iz našeg grada učestvovale u ceremoniji otvaranja Zimskih olimpijskih igara 1984. godine, istakao je Katić. 

Delegaciju Opštine Herceg Novi su također činili i Mila Petijević, šefica kabineta, Tatjana Ateljević, direktorica Javne ustanove kulture „Herceg Fest“ i Aleksandar Kovačević, direktor Agencije za izgradnju i razvoj Opštine Herceg Novi, dok su u delegaciji Općine Centar Sarajevo također bile Adelina Džanković, sekretarka Općine Centar i Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport. 

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti