NASTAVAK PODRŠKE MLADIMA

U Općini Centar obilježen Međunarodni dan mladih

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana mladih danas je u Općini Centar organizirano druženje sa mladima u organizaciji Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Službom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar.

Na osnovu odluke Generalne skupštine Ujedinjenih nacija od 1999. godine u svijetu se svakog 12. augusta obilježava Međunarodni dan mladih. 

 

Općina Centar dugi niz godina posvećuje posebnu pažnju mladima kroz finansijsku podršku projektima za mlade u oblastima obrazovanja, kulture, sporta, zapošljavanja, socijalne brige, aktivizama mladih, zdravstvene zaštite s ciljem pozitivnih promjena u društvu.

Prisutne je pozdravila i zaželjela im dobrodošlicu u Općinu Centar dopredsjedavajuća Općinskog vijeća Centar Sara Arslanagić.  

 

-Ova lokalna zajednica čini sve napore kako bi vam pružila što više mogućnosti koje možete da iskoristite i ostanete u svom gradu. Nama su mladi posebno važni. Želimo da vam poboljšamo uslove za život i rad i da budemo prepoznati kao Općina za mlade. Vremena koja su pred nama nose promjene a mi činimo sve što možemo, a možemo puno, da vas prije svega zadržimo ovdje. Koristim priliku da vam poručim da ostanete ovdje da zajedno gradimo bolju Bosnu i Hercegovinu, kazala je Arslanagić. 

 

Skupu se također obratio i Imad Lisica iz Asocijacije srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (lokalni tim Sarajevo) koji je u kratkim crtama predstavio rad ovog udruženja.

 

U nastavku druženja mladi i perspektivni sportisti i učenici generacije iznijeli su svoja zapažanja i probleme sa kojima se mladi ove države susureću tokom svog profesionalnog bavljenja spotom. 

 

Na kraju druženja mladi su iznijeli zajednički stav, da su bez obzira na sve okolnosti, odlučni da ostanu u ovom gradu i državi BiH za bolje sutra budućih generacija. 

 

Današnjem obilježavanju Međunarodnog dana mladih također je prisustvovala i Lejla Dizdarević, pomoćnica načelnika za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Općine Centar koja je ovom prilikom upoznala prisutne da Općina Centar finansira čitav niz projekata namijenjenih mladima poput stipendija, mobilnosti i aktivizma mladih, odlazak na međunarodna sportska takmičenja, finansiranje članarina u sportskim klubovima, nagrađivanje mladih uspješnih pojedinaca...

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti