ULICA ODOBAŠINA KOD BROJEVA 53 I 59

Završena sanacija i uređenje dva stepeništa

Na području općine Centar kontinuirano se realiziraju projekti u okviru investiciono-tehničkog održavanja komunalne infrastrukture.

Radnici građevinske firme „AMCO“ OD okončali su radove na sanaciji i uređenju dva  stepeništa u Ulici Odobašina kod brojeva 53 i 59. Radove na sanaciji i uređenju stepeništa u cjelosti je finansirala Općina Centar u iznosu od 29.403 KM.

U namjeri da stanovnicima omogući siguran i nesmetan prilaz domovima Općina je provela proceduru odabira izvođača radova sa kojim je sklopljen ugovor.

Porušena su stara i dotrajala stepeništa koja su predstavljala opasnost za prolaznike i otežavala kretanje pješacima. Izgrađena su dva nova stepenište na koja su postavljeni betonski blokovi koji su otporni na habanje, manje klizavi, a u zimskom periodu otporni na smrzavanje i posipanje soli. Duž stepeništa postavljena je rukohvatna ograda.

Rebalansom budžeta Općine Centar za ovu godinu za projekte rekonstrukcije, sanacije i izgradnje stepeništa, platoa, pristupnih i pješačkih staza i rukohvatnih zaštitnih ograda obezbijeđen je iznos od 2.360.000 KM.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti