PRIPREMLJEN BOGAT SADRŽAJ

Večeras počinje manifestacija „Festival u Centru“

Večeras počinje manifestacija „Festival u Centru“ u Radićevoj ulici, a koja se već treću godinu zaredom organizira tokom trajanja Sarajevo Film Festivala.
Večeras počinje manifestacija „Festival u Centru“

Ovogodišnje izdanje Festivala održat će se u Radićevoj ulici od 11. do 18. augusta 2023., uz besplatan ulaz na sve programe. Manifestaciju „Festival u Centru“ organizuju Obala Art Centar i Općina Centar, uz podršku Turističke zajednice Kantona Sarajevo i u saradnji s Buybookom. 

 

U programu „Festivala u Centru“ su izložbe, koncerti, likovne radionice, promocije knjiga, različite sportske aktivnosti, zaboravljene igre djetinjstva, nastupi mažoretkinja, DJ-eva i drugi programi, namijenjeni svim dobnim skupinama.

 

Načelnik Mandić prilikom predstavljanja ovogodišnjeg programa „Festivala u Centru“ poručio je da će tokom festivalskih dana Radićeva ulica biti ispunjena kreativnošću, pjesmom i plesom. 

 

-Promovisat ćemo pisce, slikare, mlade muzičare, pripremili smo i programe za naše sugrađane koje se nalaze u trećoj životnoj dobi, a istovremeno radionice i igre za najmađe. Festival u Centru je tokom prethodnih godina stekao simpatije svih generacija koje su odlučile ljetne dane provesti na ulicama Sarajeva, poručio je načelnik Mandić

 

Festival će biti otvoren večeras, a tokom sedam dana trajanja za sve posjetioce pripremljen je bogat program gdje će svako naći ponešto za sebe. 

 

Prvog dana Festivala od 17 do 23 sata u dvorištu knjižare Buybook biće otvoren Sajam gramofonskih ploča „Sarajevo 33“. U Radićevoj ulici sa početkom od 17 i 30 sati biće održane „Igre bez granica“ u organizaciji Udruženja „Colibri“, koje će istoga dana sa početkom u 18 i 30 sati održati Likovnu radionicu pod nazivom „Renesansa živi u Radićevoj“. U organizaciji Sportsko-plesnog kluba „Bolero“ prvog dana Festivala u Centru od 19 sati biće održan „Ples u Radićevoj“. Nakon najavljenih dešavanja od 21 sat u Radićevoj prisutne će zabavljati DJ Rajot. 

 

Da podsjetimo, načelnik Općine Centar Srđan Mandić ranije je potpisao ugovor u vrijednosti od 75.000 konvertibilnih maraka sa direktorom Sarajevo Film Festivala Jovanom Marjanovićem za realizaciju trećeg po redu „Festivala u Centru“.

 

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti