OPĆINA CENTAR FINANSIJER PROJEKTA

Započelo asfaltiranje Ulice Sumbula Avde

Tokom dana radnici angažovane građevinske započeli su sa asfaltiranjem saobraćajnice i trotoara duž Ulice Sumbula Avde (Mjesna zajednica „Mejtaš-Bjelave“).

Pomenuti radovi predstavljaju završnu fazu projekta sanacije ove ulice. Općina Centar je finansijer projekta iz čijeg budžeta je za ovu namjenu izdvojen iznos od 166.347 KM, dok je za nadzor projekta angažovana firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo. 

 U skladu sa glavnim projektom nakon pripremnih radova mašinskog uklanjanja oštećenog asfalta postavljeni su novi betonski ivičnjaci, te su ugrađeni novi ulični slivnici za adekvatnu odvodnju površinskih voda. Prije postavljanja novog asfalta urađeno je nivelisanje šibera za vodu, šahtova i uličnih slivnika. Paralelno sa ovim radovima planirano je i postavljanje završnog sloja asfalta duž susjedne Himzarine ulice, za šta je iz budžeta Općine izdvojeno 106.732 KM. 

Općina Centar Sarajevo u svojstvu nadležnog upravitelja svake godine ulaže značajna finansijska sredstva u svrhu poboljšanja cestovne infrastrukture. Za rekonstrukciju postojeće i izgradnju nove saobraćajne infrastrukture planirano je ukupno 7.372.000 maraka.

01.07.2024.
DRUŠTVENI CENTAR OPĆINE CENTAR SARAJEVO
Održane besplatne edukacije za trudnice i mlade roditelje
01.07.2024.
POZIV ZA KONFERENCIJU ZA MEDIJE
Predstavljanje rezultata projekta „I ja mogu drugačije“
01.07.2024.
KONTINUIRANA BRIGA O USTANOVAMA SOCIJALNE ZAŠTITE
Finansijska podrška JU „Terapijska zajednica Kampus“ Kantona Sarajevo
Više vijesti