MEĐUNARODNI DAN DJECE OBOLJELE I LIJEČENE OD RAKA

Načelniku Mandiću uručena zahvalnica za podršku

U povodu 15. februara – Međunarodnog dana djece oboljele i liječene od raka, koji se ove godine obilježava pod sloganom „Jednakost za svu djecu!“, Udruženje „Srce za djecu oboljelu od raka“ organizuje niz aktivnosti kojima želi podići svijest o dječijem raku i važnosti pružanja pomoći i podrške oboljeloj djeci i njihovim roditeljima.

Jedna od tradicionalnih aktivnosti je organizacija svečane akademije sa izliječenom djecom koja je održana ovog vikenda. Ovogodišnja svečana akademija okupila je  preko 100 izliječene djece i mladih, a zajedno s njima prisutne su bile njihove porodice. 

 

Među zvanicama našli su se predstavnici mnogih institucija, društveno odgovornih kompanija i prijatelja Udruženja. Zajedno sa svima  mali i veliki heroji  su slavili život, potvrdili koliko su jaki i da zaslužuju iste mogućnosti kako bi mogli ostvariti svoje snove. 

 

Kao znak zahvalnosti za izuzetan doprinos i pomoć radu Udruženja u borbi za izlječenje naših najmlađih dodijeljene su zahvalnice zaslužnim kolektivima i pojedincima. U ime Općine Centar zahvalnicu je preuzeo načelnik Općine Centar Srđan Mandić. Zahvalnica je uručena za sveukupni doprinos koji ova jedinica lokalne samouprave u kontinuitetu pruže Udruženju „Srce za djecu oboljelu od raka“ od izgradnje Roditeljske kuće u krugu Pedijatrijske klinike na Jezeru, preko davanja prostora na korištenje u Ulici Himze Polovine na Breki, pa do pojedinačnih donacija od koji je posljednja bila u iznosu od 30.000 KM. 

 

 

Centralni događaj svečane akademije bilo je tradicionalno postavljanje zlatnih vrpci na Drvo života. Mališani koji su se izliječili u 2023. godini zlatnu vrpcu sa svojim imenom dodali su drvu života, koje je okićeno vrpcama mališana iz svih prethodnih godina. Drvo života sada broji preko 300 zlatnih vrpci. S obzirom da se svake godine uvećava broj izliječene djece organizatori su morali pripremiti novo i veće drvo, koje će uskoro biti puno novih vrpci.

28.06.2024.
SARADNJA JU „CENTAR KULTURE I MLADIH“ I AMBASADE JAPANA
Veliko interesovanje za japansku strip kulturu
28.06.2024.
OSNOVNA ŠKOLA „MEHMED-BEG KAPETANOVIĆ LJUBUŠAK“
Zamjena unutrašnje stolarije i opremanje prostora produženog boravka
28.06.2024.
SNAŽNA SARADNJA IZMEĐU OPĆINE CENTAR I SAVEZA „SUMERO“
Za pokretanje DI HUB Sumero Općina Centar izdvojila 10.000 maraka
Više vijesti