POKRENUTA NOVA PROCEDURA JAVNE NABAVKE

Proširenje sistema video nadzora na području MZ „Crni vrh-Gorica“

Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinske Službe za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu pokrenuo novu proceduru javne nabavke.
Proširenje sistema video nadzora na području MZ „Crni vrh-Gorica“

Javni poziv je objavljen na portalu javnih nabavki kao konkurentski zahtjev za dostavu ponuda nabavke i montažu opreme za potrebe proširenja postojećeg sistema video nadzora na području mjesne zajednice „Crni Vrh – Gorica“. 

 

Zainteresovani ponuđači svoje ponude mogu dostavljati do 26. aprila ove godine kada je i planirano javno otvaranje pristiglih ponuda. Navedena obavještenja o nabavci su objavljena na portalu javnih nabavki: https://www.ejn.gov.ba. Svi zainteresovani u rubrici „Pretraga obavještenja“, mogu dobiti sve potrebne informacije vezane za navedeni javni poziv, dok samo registrovani korisnici mogu predati tendersku dokumentaciju.

 

U prvoj fazi ovog projekta, realizovanog u oktobru prošle godine, kamere za sistem video nadzora postavljene su na stubove javne rasvjete na tri lokacije na području Mjesne zajednice „Crni Vrh – Gorica“: u ulicama Tepebašina 12, Odobašina kod broja 10, te u Ulici Crni vrh kod broja 12. Vrijednost ugrađene opreme iznosi 36.270 KM, a projekat su zajednički finansirali Općina Centar i UNDP. Instalirana oprema je data na korištenje Ministarstvu unutrašnjih poslova KS. Nabavka opreme za video nadzor je pokrenuta u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“, u kojem učestvuje i Općina Centar, a zajednički finansiraju vlade Švicarske i Švedske, a provodi UNDP BiH.