Vijesti

30.09.2022.
Koncert za djecu „Mala moćna muzika“
Općina Centar Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo i Sarajevska filharmonija organiziraju koncert za djecu „Mala moćna muzika“.
30.09.2022.
Općini Centar potvrđeni certifikati ISO standarda
Stručni tim ovlaštene certifikacijske kuće SIQ (Slovenski institut za kvalitet i mjeriteljstvo) okončao je 28. septembra 2022. godine redovnu provjeru funkcionisanja i unapređivanja standarda upravljanja kvalitetom ISO 9001:2015 i obnoviteljsku provjeru funkcionisanja standarda upravljanja okolišem ISO 14001:2015.
29.09.2022.
OD NAREDNE SEDMICE MOST U FUNKCIJI
Nova ambijentalna rasvjeta krasi most „Festina Lente“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić večeras je obišao most „Festina Lente“ koji spaja dvije obale Miljacke, odnosno Akademiju likovnih umjetnosti sa Ulicom Radićeva.
29.09.2022.
IZDVOJENO 7.000 KM
Općina Centar podržala „Mali MESS“
U prostorijama JU „Internacionalni teatarski festival MESS“ načelnik Općine Centar Srđan Mandić uručio je zaključak o donaciji finansijskih sredstava u iznosu od 7.000 maraka direktoru Nihadu Kreševljakoviću.
29.09.2022.
DONACIJA VETERINARSKOJ STANICI SARAJEVO
Načelnik Mandić uručio motorno vozilo
Načelnik Srđan Mandić danas je v.d. direktorici JU KJP „Veterinarska stanica“ d.o.o. Sarajevo Nasihi Spahić, predao ključeve specijalizovanog motornog vozila za transport uginulih i oboljelih životinja.
29.09.2022.
OPĆINA IZDVOJILA 81.660 KM
Započeli radovi na sanaciji dijela Ulice Halida Kajtaza
Danas su radnici građevinske firme „Grakop“ započeli sa radovima na sanaciji dijela Ulice Halida Kajtaza.
29.09.2022.
PLASTENICI ZA SOCIJALNO UGROŽENE GRAĐANE OPĆINE CENTAR
Općina Centar objavila javni poziv
Općina Centar Sarajevo raspisala je javni poziv za predaju zahtjeva za dodjelu plastenika socijalno ugroženim građanima općine Centar.
29.09.2022.
U SARADNJI SA KULTURNIM I SPORTSKIM ORGANIZACIJAMA
Općina obezbijedila besplatne vaučere za mlade
U petak, 30. septembra 2022. godine sa početkom u 10 sati u velikoj sali Općine Centar načelnik Srđan Mandić potpisat će memorandume o saradnji sa 22 kulturne i sportske institucije sa područja općine Centar Sarajevo.
28.09.2022.
OPĆINA CENTAR SARAJEVO PODRŽALA 18 PROJEKATA
Nastavak podrške nevladinim organizacijama
Načelnik Srđan Mandić u utorak, 27. septembra potpisao je ugovore sa predstavnicima organizacija civilnog društva o finansijskoj podršci Općine za implementaciju projekata.
28.09.2022.
POZIV ORGANIZACIJAMA CIVILNOG DRUŠTVA SA PODRUČJA OPĆINE CENTAR
Nastavak ReLOaD2 projekta
Pozivaju se organizacije civilnog društva (OCD) sa područja općine Centar Sarajevo da sudjeluju na zajedničkom sastanku sa predstavnicima Općine i UNDP, na kojem će se razmatrati pitanja vezana za objavu zajedničkog javnog poziva.
28.09.2022.
JU CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Redovno održavanje ciciban i sportskih terena
Uposlenici Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“ svakodnevno obilaze ciciban igrališta i sportske terene kojima upravljaju u ime Općine Centar, zbog redovnog održavanja igrališta i terena za nesmetanu igru naših mališana i mladih.
28.09.2022.
Obavijest obrtnicima i licima koja obavljaju srodne djelatnosti
Obavještavaju se obrtnici i lica koja obavljaju srodne djelatnosti sa poslovnim sjedištem na području Općine Centar Sarajevo, a kojima je izdato odobrenje za obavljanje djelatnosti prije 01.10.2021. godine, da su u skladu sa članom 82. stav (1) Zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u Federaciji BiH („Službene novine Federacije BiH“, broj 75/21) dužni uskladiti svoje poslovanje sa odredbama ovog Zakona.
28.09.2022.
BRZA REAKCIJA INSPEKTORATA OPĆINE CENTAR
Uklonjena bespravna reklamna konstrukcija
Zbog velikog interesa javnosti u vezi sa nelegalno postavljenom slobodnostojećom reklamnom konstrukcijom u neposrednoj blizini mosta Suade i Olge u priobalnom pojasu rijeke Miljacke obavještavamo javnost da je nakon provedenog inspekcijskog postupka Općine Centar nelegalna konstrukcija u ranim jutarnjim satima uklonjena.
27.09.2022.
SUTRA OKONČANJE INSPEKCIJSKOG POSTUPKA
Izvođač nije imao neophodne saglasnosti za postavljanje reklamnog panoa
Zbog velikog interesa javnosti u vezi sa nelegalno postavljenim slobodnostojećim reklamnim panoom u neposrednoj blizini mosta Suade i Olge u priobalnom pojasu rijeke Miljacke obavještavamo javnost da će sutra u jutarnjim satima biti nastavljen inspekcijski postupak u skladu sa zakonskim nadležnostima.
27.09.2022.
NELEGALNI BILBOARD ĆE BITI UKLONJEN
Općina nije izdala rješenje za postavljanje reklamnog panoa
Kontrolom terena od strane Inspektorata Općine Centar u jutarnjim satima utvrđeno je da je u neposrednoj blizini mosta Suade i Olge u priobalnom pojasu rijeke Miljacke postavljen nelegalni slobodnostojeći reklamni pano tipa bilboard bez neophodnih odobrenja.
27.09.2022.
POSTAVLJANJE FASADA NA STAMBENE OBJEKTE
Utvrđena preliminarna lista
Na objavljene javne pozive namijenjene vlasnicima objekata individualnog i kolektivnog stanovanja za učešće u sufinansiranju mjera za poboljšanje energetske efikasnosti pristigao je 31 zahtjev.
27.09.2022.
Pokrenute nove procedure javnih nabavki
Odsjek za javne nabavke Općine Centar je u ime općinskih službi pokrenulo tri procedure javnih nabavki.
26.09.2022.
Zasađen drvored javora na Šipu
Općinski načelnik Srđan Mandić danas je zajedno sa predstavnicima Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća „Park“ na čelu sa direktorom Adisom Bešlićem na lokalitetu Šipa zasadio 30 stabala crvenolisnog javora.
26.09.2022.
NA OBJEKTIMA KOLEKTIVNOG STANOVANJA
Uklanjanje grafita sa fasada u Centru
Danas su predstavnici Službe za stambene i komunalne poslove Općine Centar uveli u posao predstavnike firme „Magic Stone“ čime je zvanično nastavljen projekat uklanjanja grafita sa fasada devet objekata kolektivnog stanovanja u užem centru grada.
26.09.2022.
Održan šesti po redu Bike Fest
U subotu je na poligonu ispred stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, te na atletskoj stazi ovog stadiona, održan šesti po redu Bike Fest.