CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR

Održan 15. Dječiji teatarski festival „Hajde svijete budi dijete“

Dječiji teatarski festival „Hajde svijete budi dijete“, koji već 15 godina zaredom organizuje JU „Centar kulture i mladih Općine Centar“ i ove godine je održan od 7. do 11. oktobra na teatarskoj sceni Jelićeva. Okupio je djecu iz sarajevskih osnovnih škola i vrtića, pruživši im jedinstvenu priliku da se upoznaju s teatrom kroz raznolike predstave i edukativne radionice.

Kao jedan od važnih kulturnih događaja za djecu i mlade u Sarajevu, festival se fokusira na stvaranje prostora u kojem djeca mogu razvijati ljubav prema umjetnosti, ali i na podsticanje kritičkog mišljenja, empatije i kreativnog izražavanja. 

Kroz interaktivne radionice, najmlađi učesnici su imali priliku da se igraju, uče i istražuju različite umjetničke forme, dok su odabrane predstave doprinosile njihovom obrazovanju i kulturnom razvoju.

Finansijsko pokroviteljstvo Općine Centar omogućilo je da ovaj festival postane tradicionalni događaj koji obogaćuje kulturnu scenu Sarajeva, a na ovogodišnjem festivalu, više stotina djece iz osnovnih škola i vrtića imalo je priliku da uživa u bogatom programu koji im je omogućio da kroz igru i zabavu uče o važnim društvenim vrijednostima i razvijaju svoju kreativnost.

14.10.2024.
CENTAR ZA SPORT I REKREACIJU
Počela besplatna škola odbojke za osnovce sa Centra
14.10.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Održan 15. Dječiji teatarski festival „Hajde svijete budi dijete“
Više vijesti