Isplaćena jednokratna novčana pomoć za djecu koja se nalaze na alternativnoj brizi za vrijeme redovnog školovanja

U cilju zaštite posebno ranjivih kategorija društva Općina Centar Sarajevo isplatila je jednokratnu novčanu pomoć za djecu koja se nalaze na alternativnoj brizi za vrijeme redovnog školovanja.
Isplaćena jednokratna novčana pomoć za djecu koja se nalaze na alternativnoj brizi za vrijeme redovnog školovanja

Prema spisku dostavljenom od strane Službe socijalne zaštite općine Centar izdvojeno je ukupno 18.600 KM iz budžeta Općine Centar i to, za 20 učenika koji pohađaju osnovnu školu, izdvojeno je po 500,00 KM. Osam učenika koji pohađaju srednju školu izdvojeno je po 700 KM, dok je za 3 studenta izdvojeno po 1.000 KM.

 

Općina Centar Sarajevo na osnovu Pravilnika o kriterijima i raspodjeli novčanih sredstava za dodjelu jednokratne novčane pomoći, tokom godine pomaže različite kategorije stanovništa. 

Pravo na jednokratnu novčanu pomoć ostvaruju lica u stanju socijalne potrebe, zatim  zagarantovana je i pravo na jednokratnu novčanu pomoć za sufinansiranje troškova smještaja, pravo na plaćanje troškova dženaze/sahrane/ukopa, pravo na plaćanje užine kao i prava na jednokratnu novčanu pomoć ranjivim kategorijama. 

15.10.2024.
MEĐUNARODNI DAN BIJELOG ŠTAPA
Tradicionalna šetnja „Gledate nas, a da li nas vidite?“
15.10.2024.
PODRŠKA TRGOVCIMA POJEDINCIMA
Javni poziv za dodjelu bespovratnih finansijskih sredstava
15.10.2024.
CENTAR KULTURE I MLADIH OPĆINE CENTAR
Sutra promocija knjige Tonija Skrbinca
Više vijesti