Vijesti

23.09.2022.
BOLJI PRISTUP PORODIČNOJ AMBULANTI „KOŠEVO II“
Završni radovi na pristupnom putu
U toku je farbanje zaštitne rukohvatne ograde koju su postavili radnici građevinske firme „Sela“ u okviru projekta sanacije prilaznog puta za porodičnu ambulantu Koševo II u Ulici Marcela Šnajdera 9A.
23.09.2022.
U NARODNOM POZORIŠTU U SARAJEVU
Besplatne predstave za osnovce i osobe treće životne dobi
Početkom sedmice učenici osmih i devetih razreda Osnovne škole Silvije Strahimir Kranjčević, kao i članovi Centra za zdravo starenje „Razigrani dani“ gledali su operu „Mala Floramye“ u Narodnom pozorištu.
23.09.2022.
PROJEKAT ReLOaD2
Održan Dan na otvorenom
U nedelju, 18. septembra 2022. godine, održan je Dan na otvorenom projekta Općine Centar. Najmlađi košarkaši i košarkašice, istinski su uživali u igri i druženju na vanjskom terenu, ali ovaj put uz prisustvo publike.
23.09.2022.
PLATO ISPRED STADIONA ASIM FERHATOVIĆ HASE NA KOŠEVU
Sutra šesti po redu Bike Fest
Općina Centar Sarajevo u subotu 24. septembra 2022. godine, organizuje šesti po redu Bike Fest, na platou i parkingu ispred stadiona Asim Ferhatović Hase na Koševu, gdje će biti sadržaja za sve one kojima je biciklizam u srcu.
22.09.2022.
Održana 5. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar
Općinsko vijeće Centar održalo je u četvrtak 22. septembra 2022. godine 5. vanrednu sjednicu koju je vodio predsjedavajući Sejad Đozo.
22.09.2022.
CENTAR ZA ZDRAVO STARENJE „RAZIGRANI DANI“
Obilježena druga godišnjica rada
U prisustvu članica, članova i gostiju iz Općine Centar danas je u prostorijama Centra za zdravo starenje smještenog u objektu vrtića „Razigrani dani“ obilježena druga godišnjica rada Centra.
22.09.2022.
OČUVANJE KULTURNE BAŠTINE
Podrška radu kulturno-umjetničkih društava
Danas je u Općini Centar upriličeno potpisivanje ugovora o realizaciji sredstava kulturno-umjetničkim društvima sa područja općine Centar.
21.09.2022.
UDRUŽENJE „SRCE ZA DJECU KOJA BOLUJU OD RAKA U FBIH“
Mandić: Podržat ćemo sistemsko rješavanje pitanja finansiranja Udruženja
Danas su predstavnici Udruženja „Srce za djecu koja boluju od raka u FBiH“ posjetili Općinu Centar gdje ih je ugostio načelnik Srđan Mandić zajedno sa svojom pomoćnicom za obrazovanje, društvene djelatnosti, kulturu i sport Lejlom Dizdarević.
21.09.2022.
PROJEKAT „NATURE FOR RECOVERY“
Edukacija za preduzeća i obrtnike iz oblasti turizma
Općina Centar Sarajevo u partnerstvu sa Kantonalnom javnom ustanovom za zaštićena prirodna područja i Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom (SERDA) učestvuje u projektu „Nature for Recovery“.
21.09.2022.
Sutra 5. vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar
Peta vanredna sjednica Općinskog vijeća Centar Sarajevo će biti održana u četvrtak, 22. septembra 2022. godine sa početkom u 15 sati u velikoj sali Općine Centar, Mis Irbina 1.
20.09.2022.
POVEĆANJE SIGURNOSTI UČENIKA NA ZAHJEV GRAĐANA
Postavljeni usporivači brzine u blizini škole „Nafija Sarajlić“
Na području mjesne zajednice „Koševo II“ u Ulici Patriotske lige, u neposrednoj blizini Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ postavljen je usporivač brzine vozila (ležeći policajac) kako bi se obezbijedila sigurnost učenika u saobraćaju.
20.09.2022.
ULICA MARCELA ŠNAJDERA
Započelo postavljanje zaštitne rukohvatne ograde na novom stepeništu
Tokom ove sedmice započeli su radovi na postavljanju nove rukohvatne ograde duž novog stepeništa i pješačke staze u Ulici Marcela Šnajdera 1-3.
20.09.2022.
U BUDŽETU OBEZBIJEĐENO 85.000 MARAKA
Besplatne užine za 455 osnovaca
Općina Centar svake godine obezbjeđuje finansijska sredstva za besplatne užine osnovcima slabijeg imovnog stanja.
20.09.2022.
VEČERAS NA SCENI U JELIĆEVOJ
Predstava Zijaha Sokolovića „LIJEVO DESNO GLUMAC”
Zijah Sokolović, autor, reditelj i jedan od najvećih glumaca današnjice, koji je za svog umjetničkog života dobio preko 70 nagrada za vlastiti umjetnički rad, na teatrskoj sceni Centra kulture i mladih Općine Centar, publiku će obradovati sa predstavom “LIJEVO DESNO GLUMAC”, u utorak, 20. septembra 2022. godine.
19.09.2022.
ULICA PATRIOTSKE LIGE
Završeno postavljanje prvog dijela nove rukohvatne zaštitne ograde
Tokom današnjeg dana trebaju biti okončani radovi na ugradnji zaštitne rukohvatne ograde duž Ulice Patriotske lige.
19.09.2022.
ULICA MUHAMEDA KANTARDŽIĆA BR. 3
Akcija prikupljanja knjiga za potrebe Društvenog centra
Komisija za mjesne zajednice i saradnju sa općinama i gradovima je na sjednici održanoj početkom mjeseca jednoglasno donijela zaključak da se u saradnji sa Službom za lokalno-ekonomski razvoj i mjesnu samoupravu pokrene akcija za prikupljanje knjiga za novootvoreni Društveni centar Općine Centar.
19.09.2022.
OKONČANE POTREBNE PROCEDURE
Općina Centar kupila vozilo za odvoz otpada
Usvojenim Izmjenama i dopunama budžeta Općine Centar za 2022. godinu za nabavku teretnog vozila za prikupljanje i odvoz otpada iz klasičnih kanti/kontejnera, podzemnih i nadzemnih kontejnera Službi za komunalnu čistoću Civilne zaštite Općine Centar formiranoj pri KJKP „Rad“, obezbijeđeno je 492.000 maraka.
19.09.2022.
UDRUŽENJE MALOLJETNIH BORACA OPĆINE CENTAR
Sjećanje na heroje odbrane Mostara
Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar predstavnici Udruženja Maloljetni borci Općine Centar Sarajevo su prošle sedmice posjetili grad Mostar.
16.09.2022.
IZDVOJENO 40.000 KM
Općina Centar finansira rekonstrukciju fiskulturne sale u školi „Hasan Kikić“
Načelnik Općine Centar Srđan Mandić jučer je sa direktorom Osnovne škole „Hasan Kikić Almirom Plehom obišao radove na rekonstrukciji fiskulturne sale u ovoj školi.
16.09.2022.
MJESNA ZAJEDNICA „KOŠEVO II“
Novo stepenište i pristupna pješačka staza u Ulici Marcela Šnajdera
Radovi na sanaciji stepeništa i pristupne pješačke staze u Ulici Marcela Šnajdera između brojeva 1 i 3, koji su započeli sredinom augusta, okončani su ove sedmice.